LA MINE-N CARTIER

30 septembrie, ultima zi de plată fără penalități a taxelor și impozitelor locale

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă.

Până la jumătatea lunii septembrie, peste 70% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat deja taxele şi impozitele datorate bugetului local. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 121.588 contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 41.629.335 lei, anunţă Primăria Sectorului 1, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Cetățenii din Sectorul 1 recurg din ce în ce mai mult la modalitatea de plată cu cardul pentru a-și onora obligațiile fiscale. Potrivit unei statistici pe anul 2013, aproximativ 10% din plata cu cardul la nivel național a taxelor și impozitelor locale s-au realizat la Primăria Sectorului 1.

Pentru cel mai mare număr de plăţi a taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, Primăria Sectorului 1 a primit, la sfârșitul anului 2013, titlul onorific de „Primăria Viitorului” în cadrul unui eveniment organizat de Visa Europe.

„Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă segmentul social din România cel mai dinamic, productiv și deschis spre tehnologiile viitorului. De aceea, administrația locală are obligația de a se adapta și de a ține pasul cu exigențele comunității pe care o reprezintă. În Sectorul 1 am reușit să introducem tehnologii de ultimă generație în plata taxelor și impozitelor, răspunzând astfel nevoilor cetățenilor cu program încărcat din această zonă administrativă”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt: Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;

Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1; Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății; Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro; Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Plata cu cardul se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal. Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”.

Pentru a putea plăti obligațiile fiscale prin www.ghiseul.ro, contribuabililor, persoane fizice și persoane fizice autorizate, înregistrați în baza de date a primăriei le-au fost atribuite credențiale (user și parolă) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăților pe site-ul www.ghiseul.ro.

Patru casierii la dispoziția contribuabililor

Bucureștenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la una din casieriile instituţiei situate în: Piața Amzei nr. 13; Calea Griviţei nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Șos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8:30-18:30.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button