30 de studenţi din Bucureşti pleacă să muncească la vară în Germania pe salarii de peste 1.000 de euro

de:
20 ian. 2011
0 Afișari
30 de studenţi din Bucureşti pleacă să muncească la vară în Germania pe salarii de peste 1.000 de euro

Contractul are durata de cel puţin două luni în perioada vacanţei de vară, domeniile în care vor lucra tinerii bucureşteni fiind industrie, agricultură, unităţi de tip fast-food şi curăţenie clădiri de birouri.

„Până acum au fost înscrişi 89 de studenţi, din care 30% sunt din Capitală. Dar încă mai câteva persoane cărora trebuie să li se verifice dosarul”, a declarat pentru B365.ro, joi după-amiaă, Nicoleta Bortea, purtătorul de cuvânt al AMOFM Bucureşti.

Salariile variază între 1.100 şi 1.200 euro pe lună, în funcţie de negocierea cu angajatorul, susţin autorităţile. “Studenţii vor fi remuneraţi la acelaşi nivel la care sunt plătiţi şi angajaţii din Germania pentru o meserie similară. Din experienţa anilor anteriori, suma este între 1.100-1.200 euro. Cei care nu cunosc foarte bine limba germană pot lucra doar în agricultură”, a precizat pentru B365.ro Amalia Tănăsescu, reprezentanta EURES România, portalul care centralizează oferta de muncă din 31 de ţări europene, care a adăugat că, în anumite cazuri, studenţii trebuie să îşi plătească singuri din salariu chiria şi masa.

Tinerii angajaţi trebuie să aibă în vedere faptul că până vor primi primul salariu e necesar să aibă asupra lor suma de minim 200-300 de euro pentru a se putea întreţine. “De cele mai multe ori, angajatorul  asigură cazarea în perimetrul locului de muncă, dar asta nu este o condiţie obligatoriu prin contract. Studenţii se angajează, de asemenea, să aibă disponibilitate pentru deplasări, la cererea patronului, însă acestea nu vor fi în alt oraş”, a completat Tănăsescu.

Persoanele interesate trebuie să pună pe lista de cheltuieli şi costurile de transport cu autocarul ce nu vor fi decontate de firma din Germania pentru care vor lucra.

Cookies