30 de ponturi de cadouri: experiente, nu lucruri materiale

de:
31 ian. 2019
51 Afișari
30 de ponturi de cadouri: experiente, nu lucruri materiale

Ce ar fi daca, am incerca sa daruim cadouri experiente in loc de daruri materiale? Ce ar fi sa ne descotorosim de tot ce nu ne aduce fericire pentru spirit si sa incercam sa nu mai strangem atatea obiecte care se vor transforma mai devreme sau mai tarziu in lucruri inutile? Ce ar fi ca in loc sa adaugam inca un obiect la multele pe care le daruim an de an celor dragi, sa ne gandim sa le daruim acestora experiente speciale?

Am fost cu totii obisnuiti sa gandim ca un munte de cadouri sub bradul de Craciun face ca ziua sa fie mai fericita. De asemenea, darurile pentru orice alta ocazie au devenit din ce in ce mai elaborate. Insa, cum ne dam seama ca am ajuns sa daruim prea multe lucruri?

Daca sunteti ingrijorati cu privire la consumerismul tot mai accentuat care a coplesit sezonul sarbatorilor de iarna, la fel ca si pe cel al sarbatorilor Pascale, daca si voi ganditi ca am facut din simbolurile nasterii si invierii Domnului mai mult prilej de bucurie materiala decat de bucurie spirituala, de ce nu ati lua in considerare sa faceti lucrurile altfel anul asta?

Asadar, in loc sa incercati sa ghiciti care este cadoul perfect pentru fiecare dintre cei dragi, mai degraba ati putea lua in considerare cateva idei de cadouri care sa nu fie lucruri materiale, ci… activitati. Fie ca veti indeplini un vis, ca veti incuraja o pasiune sau ca veti rasfata pur si simplu pe cineva, aceste idei de cadouri sub forma de experiente unice vor bucura, cu siguranta, familia si pe cei dragi. 

Cursuri si educatie 

1. Participari la ateliere. Fie ca sunt ateliere de tip clasic sau ateliere online, incercati sa daruiti celor pe care ii stiti pasionati de diverse mestesuguri sansa de a participa la anumite ateliere care stiti ca le vor face placere. Pentru asta e necesar sa le cunoasteti totusi pasiunile, fie ca este vorba despre cusut, tricotat, pictat etc.

2. De asemenea, in loc sa oferiti un atelier anume puteti sa oferiti un voucher la un club care organizeaza mai multe astfel de ateliere, pentru a da sansa celui careia va doriti sa ii faceti o surpriza, sa aleaga experienta care il atrage cel mai mult.


3. Ore de invatare. Cunoasteti pe cineva care este pasionat de gradinarit sau de design interior? Foarte bine. Oferiti-i sansa de a invata mai multe despre talentul sau cu ajutorul expertilor.


4. Cunoasteti pe cineva caruia ii plac drumetiile si sa culeaga hrana din padure, sau sa mearga la pescuit? Gasiti un expert care le poate indica optiuni sigure in zona si sa aranjeze o iesire.

5. Aveti in grup pasionati de botanica sau de sanatate verde? Exista tot soiul de cursuri pentru pasionati, care ii pot ajuta sa invete mai multe despre pasiunea lor si despre puterile curative ale plantelor.


6. Cursuri de pictura si degustare. Vinul si arta pot fi imbinate intr-un mod foarte placut si exista si cursuri unde chiar se intampla asta. De ce nu ati organiza o astfel de iesire pentru un prieten pasionat de pictura si sa faceti cateva opera de arta beneficiind de ajutorul unui artist experimentat? Nu exista vreo garantie ca la final veti vrea sa inramati lucrarile, insa cu siguranta va veti distra.


7. Cursuri pentru pasionatii de branza. Pentru amatorii de branza si pentru cei care se ocupa cu asta de ani de zile, exista diverse cursuri atat clasice cat si online, unde pot primi informatii foarte interesante despre produsele lactate fermentate.

 

Relaxare si rasfat 

8. Un voucher la masaj. Un masseur terapeut poate relaxa o ceafa incordata si sa salveze pe absolut oricine de stres, dupa o azi grea. Asadar, nimanui nu ii strica un astfel de masaj si cu siguranta cei dragi se vor bucura de un astfel de cadou.


9. O zi la spa. Trimiteti-va prietena cea mai buna la o zi de spa sau planificati o zi relaxanta de spa chiar la ea acasa, daca credeti ca asta o va face sa se simta mai bine. Manichiura si pedichiura. Pe cat posibil cautati un salon care ofera variante cu produse cat mai bune, sau poate chiar eco.


10. O programare la tuns.
Cu totii avem nevoie de o tunsoare noua. Insa cat de des ne permitem sa platim o tunsoare buna la un salon cu pretentii? Daca stiti pe cineva care are nevoie de o tunsoare buna, care isi doreste o schimbare si nu si-a mai permis de ceva timp sa isi ofere momente de rasfat doar pentru el insusi, o tunsoare noua cu siguranta ii va ridica moralul si va fi un cadou pentru care va fi recunoscator.

Romantism 

11. O seara in oras. Mamele si tatii sunt atat de obositi de stat zi si noapte alaturi de copii, incat nu vor aprecia nimic atat de mult cat vor aprecia o sansa de a iesi in oras pentru cateva ore. Oferiti-va chiar sa stati cele cateva ore cu copiii lor si sa ii scoateti la o cina romantica.

 

12. Un weekend romantic, in care cei doi sa reuseasca sa se deconecteze pret de cateva zile de la grijile cotidiene,sa incerce sa se regaseasca si sa redescopere pasiunea de la inceputul relatiei, care, din pacate, de multe ori, fara putin ajutor ce stinge usor usor…

 

13. Un masaj de cuplu la un salon Spa sau la domiciliu. Caci ce e mai placut decat sa te relaxezi alaturi de persoana iubita? 

Cadouri pentru acasa 

14. Faceti o petrecere cu inghetata. Daca tot ramaneti acasa si va pregatiti pentru o seara de filme, asigurati-va ca va inarmati si cu cele mai tari sortimente de inghetata. Nu uitati de cele cu caramel, ciocolata si visine si nici de cele mai tari toppinguri.

15. Seara de film si popcorn. Puteti cupla un DVD clasic, adorat de toata lumea cu niste popcorn, daca se poate organic.


16.Angajati un ajutor. E atat de usor sa fiti coplesit de viata in general. Copii mici, prea multe proiecte, prea multe obiective de atins… Ce usurare ar fi pentru oricine sa aiba pe cineva care sa vina si sa curete in mod magic toata casa, de la un capat la altul.

17. Angajati o menajera pentru o zi sau o luna, in functie de buget. Daca tot vorbim de cadouri sub forma de experienta, acesta s-ar putea sa fie unul dintre cele mai inspirate.

18. Dati chiar voi o mana de ajutor. Daca aveti mai multi prieteni puteti face o lista cu task-uri pe care ati fi dispus sa le faceti pentru a veni in ajutorul acestora si dati-o fiecaruia cu asigurarea ca le veti veni in ajutor cand vor avea nevoie. Puteti trece chiar curatenie, cumparaturi, gatit, stat cu copiii o searaetc.

19. Incepeti sa plantati o gradina. Daca sunteti gradinar sau macar daca va pricepeti cat de cat la asta, puteti sa va ajutati un prieten care sta la casa cu taiatul, cultivatul sau copilitul celor de prin curte. Cautati sa aveti destule instructiuni pentru asta, cat sa nu dati gres.

20. Lectii de condus. Daca aveti prieteni care si-au luat de curand permisul de conducere si ar avea nevoie de mai mult curaj, le puteti face cadou niste ore suplimentare de condus. In plus, veti avea mai mult curaj de acum incolo sa va urcati alaturi de ei in masina.

 

Idei de activitati cadou pentru familii 

21. Actiuni animale. Puteti lua bilete cadou la zoo, la un acvariu sau la un centru pentru animale salbatice.

22. Implicare. Multe orase au muzee sau centre care le permit copiilor sa invete despre animale, despre gradinarit sau despre orice altceva, implicandu-se in astfel de activitati. Faceti cadou astfel de bilete la expozitii sau chiar abonamente, daca exista, si ii veti face cu siguranta fericiti.

23. Chiar si in orasele mici exista teatre sau spectacole de circ. Puteti face un astfel de cadou constand in cateva bilete pentru o familie la reprezentatii de teatru sau de circ.

24. De asemenea, puteti face asta si cu un abonament la film care sa includa si niste meniuri popcorn sau nachos, dupa preferinte.

25. Organizati o calatorie. Puteti organiza o excursie de o zi, o iesire de weekend sau o vacanta de vis pe care intrega familie sa o adore. Puneti in bagaj o harta a locului in care veti merge, un binoclu si o busola. Astfel de experiente unice ofera familiilor sansa de a petrece timp impreuna si de a se apropia mai mult, dar si sa se bucure de un nou loc pe care il viziteaza.

26. Jocuri. Fotbal, baseball, baschet, volei… exista nenumarate optiuni care sa bucure un impatimit al sporturilor. Daca nu stiti pe cineva care sa sustina cu ardoare o echipa de fotbal de exemplu, desi e greu de crezut, alegeti un meci de fete, sigur va fi mai atractiv. Insa pentru cei care iubesc fotbalul si au echipe preferate, faceti-le cadou pentru intreaga familie bilete la un meci important al echipei favorite.

27. Bowling. Cand ati fost ultima data la bowling cu toata familia? Acestea chiar sunt momente de neuitat si intreaga familie se va distra de minune. Daca intelegeti cat de placuta este aceasta senzatie puteti oferi unei familii de prieteni o iesire la bowling intr-o seara. 

Experiente unice alaturi de familie 

28. Construiti o casuta de joaca. Daca aveti destul spatiu, optati pentru o casuta intr-un copac, si le veti face fara doar si poate o bucurie copiilor. Adaugati si niste franghii si cateva carlige de care sa se agate, sau altceva care sa faca locul sa semene cu un parc de aventura. Ce loc de joaca mai cool de atat le-ati putea oferi copiilor?

29. Povesti audio. Va amintiti de discurile de vinil din copilarie sau de teatrul radiofonic? Cu siguranta printre tablete si telefoane, copiii nu mai stiu nimic despre lumea povestilor, insa fiti convinsi ca odata ce le veti pune cateva povesti le vor adora pur si simplu, pentru linistea si atmosfera pe care le creeaza.

30. Sedinte foto cu familia. Cate familii stiti care spun ca vor face “la un moment” dat o sedinta foto ca amintire? Faceti ca acest “la un moment dat” sa se intample chiar acum. Faceti cadou unei familii un voucher pentru o sedinta foto pe care si-o vor aminti cu drag.

Cookies