30 de cadouri de Crăciun sub 30 lei. Cadouri de Crăciun ieftine pentru iubit, mamă, iubită şi copii

de:
08 dec. 2015
279 Afișari
30 de cadouri de Crăciun sub 30 lei. Cadouri de Crăciun ieftine pentru iubit, mamă, iubită şi copii

CADOURI DE CRĂCIUN. Săraci, dar darnici. Deşi au printre cele mai mici salarii, românii sunt cei mai generoși. Astfel, potrivit studiului ING „Liga cheltuielilor de Crăciun”, cu ocazia sărbătorilor de iarnă românii cheltuie cei mai mulți bani pe cadouri din Europa, raportat la salariu. Conform cercetării, românii nu fac economii, când vine vorba de cadourile așezate sub brad. Raportat la venituri, cheltuim cei mai mulți bani din Europa pentru bucuria celor dragi: 32% din veniturile lunare nete se duc pe cadourile de Crăciun, respectiv circa 110 euro/persoană.

Din punct de vedere al sumei cheltuite, britanicii se află pe primul loc: aceștia plătesc 420 euro/persoană pentru cadourile de Crăciun. Deși suma este de aproape patru ori mai mare decât cea pe care o dă un român, salariile din Regatul Unit sunt mult peste cele din România, astfel că efortul final este mult mai puțin resimțit în bugetul lunar.

CADOURI DE CRĂCIUN. Raportat la venituri, românii sunt urmați, în topul „generozității” de cehi (alocă 25% din salariu pentru cadourile de Crăciun) și britanici (15%). Cu toate că situația economică a înregistrat îmbunătățiri în cele mai multe țări europene, cheltuielile de Crăciun rămân constante – doar unul din șase europeni intenționează să mărească bugetul de sărbători de anul acesta, comparativ cu 2014. În același timp, 33% dintre europeni eu economisit pentru Crăciunul de anul acesta, cei mai mulți fiind din Marea Britanie (43%) și România (42%).

Britanicii cheltuiesc cea mai mare sumă pe cadourile de Crăciun (420 euro/persoană), urmați de americani (360 euro/persoană) și Luxemburg (300 euro/persoană), în timp ce Australia, Germania, Spania și Italia se plasează la jumătatea clasamentului (200 euro/persoană). Americanii se îndatorează cel mai mult, în această perioadă – 20% din americani a apelat la credit pentru a acoperi costurile de sărbători, în timp ce 27% dintre aceștia vor cheltui mai mulți bani în 2015, față de anul trecut.

În România, cumpărăturile online au câștigat mult teren față de anii trecuți. Potrivit studiilor, cei care fac shopping online în luna decembrie cumpără cadouri în valoare de circa 570 lei, iar două treimi dintre aceștia oferă daruri celor din familie. Nu mai puțin de 73% dintre aceștia își caută idei de cadouri pe Internet, în timp ce 47% se inspiră din materiale promoționale. Totodată, trei sferturi dintre cei care achiziționează online urmăresc ofertele magazinelor din această perioadă. Cele mai puternice criterii pe baza cărora aleg cumpărătorii sunt prețul produselor și credibilitatea magazinelor, dar și de posibilitatea accesului imediat la produs.

CADOURI DE CRĂCIUN. Pentru că gestul contează, dacă vreţi să vă arătaţi generozitatea faţă de cei apropiaţi, vă prezentăm mai jos mai multe idei de cadouri de Crăciun mai ieftine de 30 de lei, care nu doar că nu vă vor ruina bugetul, dar vă vor da ocazia şi să le oferiţi şi altor persoane apropiate cadouri de Crăciun.

1. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU MAMA. Pentru că de Crăciun sărbătorim Naşterea Domnului îi puteţi oferi în dar mamei sau unei persoane apropiate o icoană care să ilustreze acest eveniment de maximă importanţă pentru creştini. Puteţi opta fie pentru icoanele pictate disponibile în târgurile de sezon sau puteţi cumpăra o icoană dintr-o biserică.

2. CADOURI DE CRĂCIUN IEFTINE. Dacă partenerul de viaţă iubeşte natura, puteţi miza pe un cadou neconvenţional, dar care va fi cu siguranţă apreciat. Puteţi dona în numele acestuia minim 10 lei către Asociaţia Mai Mult Verde, care va planta câte un puiet pentru fiecare 10 lei donaţi. Ulterior, destinatarul cadoului va primi mai multe detalii despre copăcelul primit în dar.

3. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EL SAU PENTRU EA. Dacă prietenii sau partenerii de viaţă sunt pasionaţi de citit, le puteţi oferi cadou cartea preferată sau un volum scris de autorul preferat.

4. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBITĂ.  Lampă pentru citit – 7 lei. Lampa pentru citit cu LED alb reprezintă un cadou modern şi special, care va fi pe placul tuturor pasionaţilor de lectură. Lampa pentru citit costă 7 lei în magazinul The Gift şi se livrează cu baterii. Puteţi completa cadoul de Crăciun cu cartea preferată a destinatarului.

5. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU MAMĂ. Termometru/cronometru digital pentru carne. Acest dispozitiv, disponibil la preţul de 24,99 lei la IKEA, este util pentru persoanele care vor să-i întâmpine pe cei dragi cu o friptură perfectă. Dispozitivul poate fi ţinut la îndemână, pe frigider, datorită plăcuţei magnetice de pe partea posterioară.

6. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBIT. Dacă partenerul de viaţă apreciază întotdeauna un vin bun, puteţi să-i oferiţi în dar o sticlă din sortimentul de vin preferat. Mai multe sortimente, inclusiv la preţuri mai mici de 30 de lei, găsiţi şi la wine-boutique.ro.

7. CADOURI DE CRĂCIUN IEFTINE. Stickere pentru pereţi. În ultima perioadă, stickerele au prins tot mai bine la public pentru că, cu puţin efort, sparg monotonia din orice încăpere şi rezistă o perioadă îndelungată. Printre site-urile care comercializează diferite stickere decorative la preţuri mai mici de 30 lei bucata se numără lipicios.ro sau stickero.ro, unde puteţi găsi şi modele inspirate de sărbătorile de iarnă.

8. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPII. Pentru cei mici, oferta de cadouri este tot mai variată. Copiilor le puteţi oferi în dar jucării, hăinuţe, dulciuri, fructe, cărţi, accesorii pentru gadget-uri sau chiar gadget-ul preferat, dacă vă permite bugetul.

9. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBITĂ. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU MAMA. Pentru că femeile vor să aibă mereu tenul frumos, iar frigul este duşmanul pielii, le puteţi oferi în dar mamelor sau partenerelor de viaţă o cremă de faţă şi o cremă de mâini. Acest cadou este ideal pentru toate doamnele şi domnişoarele care vor să arate impecabil în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă nu vreţi să vă ruinaţi bugetul, puteţi opta pentru seturile disponibile în marile lanţuri de magazine sau în cataloagele Avon sau Oriflame.

10. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EL, CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EA. Mănuşi pentru tablete sau smartphone-uri cu touchscreen. Acest cadou este ideal pentru toţi posesorii de telefoane inteligente cu touchscreen, indiferent de vârstă. Cum în anotimpul rece toate gadget-urile cu ecran tactil devin imposibil de folosit cu ajutorul clasicelor mănuşi, aceste accesorii sunt foarte utile pentru că permit utilizarea tuturor gadget-urilor cu ecran tactil chiar şi în cele mai geroase zile. Mănuşile pentru dispozitivele cu touchscreen găsiţi în numeroase magazine. Pe Okazii.ro găsiţi mănuşi de acest gen şi la preţuri mai mici de 30 de lei.

11. CADOURI CRĂCIUN PENTRU IUBIT. Racletă pentru gheaţă cu mănuşă – Orice şofer vă va fi recunoscător dacă îi veţi face cadou această racletă pentru gheaţă cu mănuşă, care este extrem de utilă în zilele geroase pentru că are dublu rol: curăţă parbrizul şi protejează mâna de ger. Această racletă cu mănuşă poate fi cumpărată cu 10 lei de la Gift Market.

12. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBITĂ. Colanţii reprezintă mereu o alegere potrivită pentru femeile care vor să-şi etaleze silueta. Dacă partenera de viaţă vrea să fie în pas cu moda, dar şi să se protejeze de frig, îi puteţi oferi cadou o pereche de colanţi îmblăniţi. Atât în magazinele tradiţionale, cât şi în cele online puteţi găsi modele şi la preţuri mai mici de 30 de lei. Mai multe detalii găsiţi şi oferte găsiţi şi pe allshops.ro.

13. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBIT. Set de poker – 30 lei. Puteţi oferi cadou un asemenea set bărbaţilor care vor să îşi petreacă serile jucând poker cu prietenii lor. La ValmyShop găsiţi acest set la preţul de 30 lei. Setul include 200 de jetoane în cinci culori, cu diferite valori, câte un jeton Dealer, Small Blind, Big Blind, două pachete de cărţi, un suport special pentru jetoane, husă de imitaţie masa de joc şi instrucţiuni de joc. Setul vine într-o cutie metalică.

14. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU MAMA. Sistem automat de udat plantele – Un asemenea cadou este extrem de util pentru cei care vor să găsească florile din ghiveci în aceeaşi stare ca atunci când au plecat. Sistemul automat Plant Genie pentru udat plantele se umple cu apă şi se înfige în pământul florilor sau al altor plante din ghiveci, iar apa din el se va scurge treptat, udând planta în funcţie de necesităţi. Sistemul automat de udat plantele costă 5 lei bucata la The Gift. Pentru ca darul să fie complet, puteţi cumpăra şi o floare în ghiveci. În magazinele de bricolaj găsiţi numeroase variante la preţuri mai mici de 25 lei, dar, pentru a fi în ton cu această perioadă, puteţi opta pentru o Crăciuniţă, care costă, de asemenea, mai puţin de 25 de lei.

15. IDEI DE CADOURI DE CRĂCIUNAgendă şi pix. Un set format din agendă şi pix constituie un cadou pe care îl puteţi oferi atât partenerilor de afaceri sau subalternilor, cât şi prietenilor care adoră să fie organizaţi sau, dimpotrivă, celor care au nevoie de mai multă organizare în viaţa lor.

16. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU MAMA. Dacă mama dumneavoastră este pasionată de gătit îi puteți oferi cadou un set format din două cutii pentru copt, disponibile la IKEA la prețul de 24,99 lei. Setul pentru prăjituri este ideal pentru cei care vor să îi surprindă pe cei dragi cu prăjituri delicioase în perioada sărbătorilor de iarnă şi nu numai.

17. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU BĂRBAŢIÎncărcător de urgenţă 4 în 1 pentru telefonul mobil – 20 lei. Pentru că, nu de puţine ori, bateria de la telefonul mobil cedează când ţi-e lumea mai dragă, un asemenea cadou este binevenit pentru oricine. Încărcătorul de urgenţă 4 în 1 este util în situaţiile în care nu aveţi posibilitatea să încărcaţi telefonul mobil direct de la o sursă 220V. Încărcătorul funcţionează pe o baterie de 1.5 V R6/LR6 tip AA care se introduce în interiorul încărcătorului şi apoi se conectează telefonul (prin intermediul cablului corespunzător din dotare) la încărcător. Acest dispozitiv, care poate fi achiziţionat cu 20 lei de la econvenabil.ro, poate fi utilizat pentru alimentarea mai multor modele de telefon şi a altor dispozitive (MP3 player etc.).

18. CADOURI DE CRĂCIUN IEFTINE. Set globuri „Nu mă uita”- Acest cadou de Crăciun, disponibil la preţul de 16 lei la Fun Gift, este format dintr-un set de globuri de mici dimensiuni, colorate diferit. Fiecare glob din set se agaţă de piciorul paharului şi astfel fiecare invitat se poate asigura că nu confundă paharul lui cu cel al altei persoane.

19. CADOURI CRĂCIUN PENTRU EA. Dacă partenera de viaţă vrea să mănânce sănătos, îi puteţi oferi în dar Fat Magnet, un dispozitiv care absoarbe grăsimile din mâncare. Fat Magnet poate fi achiziţionat cu 16 lei din magazinul The Gift.

20. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBITĂ. Căşti pufoase pentru iarnă – În sezonul rece, căştile pufoase sunt ideale pentru cei care nu poartă căciuli sau au nevoie de protecţie suplimentară pentru urechi. Căştile pufoase pentru urechi se pot găsi la preţuri mai mici de 30 lei, în numeroase variante, în mai multe magazine.

21. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPII. Pentru cei mici puteţi alege numeroase puzzle-uri, inspirate din desene animate, dar şi puzzle-uri cu caracter educativ. Mai multe variante, la preţuri mai mici şi de 30 de lei, găsiţi şi în magazinul online toyz.ro.

22. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EL. Chiar și cu un buget de maximum 30 lei puteți cumpăra un ceas ingenios pentru cei dragi. De exemplu, puteți opta pentru un ceas de perete personalizabil, ideal pentru cei care se plictisesc repede de anumite cadouri. Ceasul poate fi cumpărat cu 29 lei de la GiftMarket.ro.

23. IDEI DE CADOURI PENTRU EA. CADOURI DE CRĂCIUN IEFTINE – O cutie de depozitare este utilă în orice casă, mai ales dacă nu aveţi spaţiu suficient pentru păstrarea unor obiecte personale. La IKEA găsiţi numeroase modele de cutii de depozitare, de diferite dimensiuni, la preţuri mai mici de 30 de lei.

24. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBITĂ – Un organizator pentru geantă este ideal pentru orice femeie pentru că o ajută să scape de dezordinea din geantă şi să găsească rapid tot ce are nevoie, indiferent de cât de aglomerată e geanta. Un set de organizatoare pentru geantă costă 29 lei în magazinul online The Gift.

25. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EL, CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EA. Bilet la teatru – În tumultul din perioada sărbătorilor de iarnă, un bilet la teatru reprezintă un cadou inspirat pentru cei care simt nevoia să se deconecteze de la grijile de zi cu zi şi să profite de o binemeritată doză de cultură. Totodată, cu un asemenea cadou, puteţi lansa şi o invitaţie pentru o seară plăcută în compania celor dragi. Dacă nu vă atrage un astfel de cadou, puteţi opta pentru un bilet la stand-up comedy, pentru o porţie zdravănă de râs.

26. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPII. Twister are, în continuare, un succes răsunător la nivel mondial, fiind jucat, în prezent de circa 65 de milioane de oameni din întreaga lume. Acest joc de societate presupune efort fizic, dar şi foarte mult amuzament pentru cei care il încearcă, fie că sunt adulţi sau copii. Puteţi achiziţiona jocul Twister pentru a-l face cadou, cu 26 lei, din magazinul The Gift.

27. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU IUBIT – Aspirator USB – Acest cadou, care se vinde cu 8 lei la The Gift, este ideal pentru curăţarea tastaturii laptopului sau computerului. La aspiratorul USB puteţi adăuga şi un set de curăţare laptop, care poate fi cumpărat la preţuri începând de la 19,99 lei, de la Altex.

28. IDEI DE CADOURI PENTRU EL. CADOURI DE CRĂCIUN IEFTINE. Suport de pahar pentru PC – Suportul de pahar pentru PC, care costă 5 lei la The Gift, poate fi ataşat de partea laterala a unui raft sau de birou şi constituie un cadou util în special pentru cei neîndemânatici.

29. CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EL, CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU EA. Articole Feng Shui – Dacă aveţi prieteni superstiţioşi, puteţi să le achiziţionaţi anumite obiecte care aduc noroc. Broasca râioasă cu trei picioare, despre care se spune că aduce bani, sau floarea de jad, care îi protejează pe cei din casă împotriva bolilor, sunt doar câteva din obiectele norocoase pe care le puteţi găsi la preţuri accesibile în magazinele de profil.

30. IDEI DE CADOURI PENTRU EA. CADOURI DE CRĂCIUN IEFTINE – Decoraţiunile de sărbătoare niciodată nu par să fie suficiente pentru a transforma locuinţa într-o copie fidelă a casei lui Moş Crăciun. Astfel, cu un buget mic şi cu o doză de inspiraţie, puteţi alege un cadou surprinzător pentru cei dragi din miile de variante disponibile pe rafturile tuturor magazinelor.

Cookies