30.000 de familii din Capitală, în pericol să rămână fără curent electric

de:
26 mart. 2011
1 Afișari
30.000 de familii din Capitală, în pericol să rămână fără curent electric

Un cablu de înaltă tensiune subteran a fost avariat de o societate comercială care efectua săpături în zona Ziduri Moşi, Piaţa Obor Nou, anunţă Enel.

Potrivit reprezentanţilor Enel, în acest moment, consumul de energie electrică este asigurat din alte surse unice. Din acest motiv, în cazul apariţiei unui incident, în special pe traseul liniilor care asigură alimentarea de rezervă, ar putea exista riscul să nu mai fie allimentate aproximativ 30.000 de locuinţe din zona Obor – Pasaj Victoria, pentru o perioadă lungă de timp.

„Acesta este motivul pentru care recomandăm locuitorilor Capitalei, din zonele centrala şi de nord să acorde o atenţie deosebită eficientizării consumului de energie electrică astfel încât să nu se producă eventuale avarii cauzate de supraconsum care, în aceste condiţii, ar putea fi cu greu remediate”, transmite Enel.

Bucureştenii care stau în zona centrală şi de nord a Capitalei riscă să rămână fără curent deoarece un cablu de înaltă tensiune subteran, ce leagă staţiile electrice Obor şi Nord, a fost avariat ca urmare a intervenţiei unei societăţi comerciale. Potrivit companiei de electricitate, firma ar fi efectuat săpături în zona Ziduri, Moşi, Piaţa Obor Nou, fără a respecta cerinţele tehnice din avizul de amplasament eliberat de Enel Distribuţie Muntenia. „Precizăm că societatea economică respectivă nu efectua lucrări pentru Enel Distribuţie Muntenia şi nu are nicio legatură cu Compania Enel”, susţin oficialii furnizorului de electricitate.

Pentru a repara cablul de înaltă tensiune, reprezentanţii Enel au precizat că sunt necesare cinci zile.

Cookies