3 produse de papetărie „verzi” (P)

19 dec. 2022
12 Afișari
3 produse de papetărie
Sursă foto: pexels.com

Produsele de papetărie sunt esenţiale în numeroase domenii, de la educaţie, fie că este vorba de şcoli, grădiniţe, sau universităţi şi până la activităţile de birou. Un cabinet de avocatură, o firmă multinaţională, o afacere mică sau o activitate freelance, toate vor necesita la un moment dat folosirea unor produse de papetărie.

Mai mult, papetăria nu se foloseşte numai în activităţi legate de muncă, ci şi acasă. Foarte multe persoane folosesc acasă, pentru uz personal, diverse produse de acest tip, de la agende, caiete, creioane, pixuri şi până la clasicele coli de hârtie.

Deşi poate părea că papetăria este de domeniul trecutului, în realitate acest tip de produse se foloseşte în continuare la scară largă. Desigur, poate nu mai folosim hârtia, pixul sau creionul în aceleaşi moduri sau în aceleaşi activităţi precum acum 10, 20 sau 30 de ani, însă acestea rămân relevante şi utile.

În prezent, folosim o mulţime de obiecte şi produse, nu numai produse de papetărie, ceea ce poate duce de multe ori la risipă. Cum multe dintre resursele planetei sunt finite, este important să utilizăm de câte ori avem ocazia produse prietenoase cu mediul.

Din fericire, în prezent există opţiuni în ceea ce priveşte produsele de papetărie “verzi”. Descoperă 3 astfel de produse prietenoase cu mediul, pe care le poţi folosi cu încredere:

Creionul

Creionul nu este în totalitate un produs ecologic, însă majoritatea materialelor necesare în producerea acestuia se pot recicla. În ziua de astăzi, există creioane realizate din lemn reciclat, un progres extraordinar pentru industria lemnului.

Dacă lemnul nu s-ar fi putut recicla, atunci acest lucru ar fi adus o mare problemă în producţia instrumentelor precum creioanele, dar şi în alte industrii, precum cea a mobilei.

Din păcate, grafitul folosit în realizarea creionului nu este ecologic, însă vestea bună este că acesta se foloseşte în cantităţi relativ mici. În plus, anumite companii cauta deja alternative pentru mina de grafit. Unele firme au creat deja creioane ale căror capăt conţin seminţe ce se pot planta atunci când mina se termină, în încercarea de a aduce un plus în protejarea mediului înconjurător.

Comparativ cu alte instrumente de scris, creioanele sunt cele mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Hârtia

Hârtia este utilizată în întreaga lume la scară largă, iar vestea bună este că aceasta e un material biodegradabil, care se poate recicla de mai multe ori. Desigur, nu toate companiile folosesc

reciclată şi asigură un impact cât mai mic pentru mediu, însă există deja pe piaţa foarte multe firme care iau acest aspect în serios şi implementează noi măsuri pentru a oferi hârtie de calitate cu un impact cât mai mic asupra ecosistemelor.

Post-it

Micuţele biletele realizate din hârtie colorată care sunt deja celebre în întreaga lume sunt şi ele un exemplu de produs ce poate fi eco friendly. Mai multe firme care produc hârtie pentru post-it sau notesuri adezive aleg să folosească hârtie reciclată sau din surse sustenabile pentru a impacta cât mai puţin mediul.

Produsele de papetărie prietenoase cu mediul există deja, de la creioane şi până la hârtie, iar în viitor acestea vor deveni din ce în ce mai populare, deoarece protejarea mediului înconjurător este esenţială pentru viaţa pe planeta noastră.

Sursa foto: Pexels.com

Cookies