3 predicții pentru viitor

11 ian. 2022
707 Afișari
3 predicții pentru viitor
Maria Coman

Toată lumea face predicții. Toată lumea își face planuri. Toată lumea își stabilește rezoluții de început de an, de început de deceniu, de jumătate de viață, de orice se poate. să punctăm, să etapizăm, să atingem niște scopuri, ne facem liste de citit, liste de slăbit, liste de mers la sală, program de culcare, ne anunță telefonul că e timpul să ne culcăm și că e timpul să ne trezim, nu ne culcăm când ne e somn, nu ne trezim când ne vine să ne trezim. Și, după toate astea, ne mirăm că stresul e considerat boala secolului. 

Unul dintre lucrurile pe care nu le facem, deși ar trebui să fie simplu, e să trăim aici și acum. Sună hippie, ce e drept, trăiesc eu aici și acum, dar dacă nu mi fac rezervare aici și acum pentru Grecia din august nu mai găsesc loc acolo unde vreau. 

Oricum, de fapt treaba e alta. Întrebarea e de ce ne aruncăm să facem predicțiile și planurile astea la început de an. Sigur că da, e un început, dar nu e ca și acum voința noastră explodează iar motivația urcă până la cer. Și și dacă o fac, o să se ducă repede la loc. 

Dar, ca să revenim…

Iată cele 3 predicții ale mele pentru viitor

  1. Orice s-ar întâmpla, dar orice s-ar întâmpla, nimic nu va opri oamenii să mănânce în fast food-urile din mall. Că e prima zi de Crăciun sau prima zi din anul nou, la noi în ţară e IMPORTANT să fie deschis la mall la mâncare. Am şi auzit pe nişte oameni zicând că ei vin pentru ăsta micu’, că el nu mănâncă sarmale. Sfârşitul lumii să fie, dar nu ne puteţi lua mall-ul, şi în special, food court-ul din mall, acolo e esenţa noastră de neam. 
  2. Nu o să avem teste de salivă în şcoli. Sau nu o să avem suficiente teste de salivă în şcoli. Sau o să avem teste de salivă în şcoli când n-o să mai fie nevoie de teste de salivă în şcoli. Sper că măcar s-a îmbogăţit cineva din mizeria asta, pentru că bănuiala mea e că de fapt e doar foarte multă incompetenţă la mijloc, care incompetenţă din păcate e ceva din ce în ce mai răspândit şi nu, nu va trece,cum va trece pandemia, ci evoluează invers, practic se dezvoltă
  3. Crăciunul cu zăpadă is out for good, cel puţin pe aici, prin România. Ceea ce e uşor bizar, o să dispară toate tradiţiile, colindele, săniile moşului şi toate cele, dacă nu ni le rebranduim să pară vis sau ceva. Plus că, zău, e ciudat să fie aşa cald, soare şi frumos. Nu ştiu, eu nu sunt meteo dependentă în general, dar Crăciunurile californiene chiar nu sunt my thing. Sigur, unii ar putea spune că nu va mai fi aglomerat la mall, pentru că o să mâncăm aer şi produse printate 3d, dar eu cred că omenirea nu are cum să supravieţuiască aşa, fără mirosul ăla superb de unsoare. Sigur, ne-am putea muta în zone mai reci, dar doar cât o ţine, pentru că o să vină valul tropical şi acolo şi, oricum, şi dacă nu, în iarna continuă nu doresc să trăiesc

Acestea fiind spuse, să ne întoarcem la treabă, pentru că eu am multe examene şi cursuri, parte din procesul meu permanent de evitare a maturizării, iar anul acesta pare că m-am întrecut pe mine însămi cu amânările din anii trecuţi şi aşa mai departe. La lecţii, oştenii mei!

B365.ro: Și, când vă pregătiți de lecții, luați și lista asta  de lecturi suplimentare. O să transforme orice teme în vacanță mișto:

 

Cookies