3 picturi murale vor apărea anul viitor în București. Artiștii sunt invitați să participe la regenerarea urbană

12 dec. 2022
149 Afișari
3 picturi murale vor apărea anul viitor în București. Artiștii sunt invitați să participe la regenerarea urbană
3 picturi murale vor apărea anul viitor în București. Artiștii sunt invitați să participe la regenerarea urbană. Imagine simbol: Unsplash

Este apel deschis pentru artiști. Aceștia sunt invitați să contribuie la regenerarea urbană a orașului. Astfel, în 2023 vor apărea alte 3 picturi murale în București, în cadrul programului multianual Un-hidden România.

3 picturi murale vor apărea anul viitor în București

Propunerile artiștilor trebuie să răspundă cerințelor specifice pentru fiecare spațiu, așa cum sunt descrise în Regulament. Mai apoi, acestea vor fi trimise în format digital, în perioada 5 – 15 Decembrie 2022, ora 23:59, completând și formularul de participare publicat pe pagina dedicată apelului, AICI.

Un juriu impar format din reprezentanți ai partenerilor de program – Școala Gimnazială Specială nr. 9, Romexpo, MNAC, reprezentanți ai organizatorului și artișt vor selecta proiectele câștigătoare.

Un artist se poate înscrie, în total, cu maximum trei propuneri în acest apel deschis: o propunere pentru fiecare dintre cele 3 locuri vizate din Capitală. Premiile nu se cumulează, astfel că un/o participant/ă poate câștiga un singur premiu, ca individ sau membru al unui grup. Participarea la acest apel deschis este gratuită.

„Apelul deschis pentru intervenții artistice oferă oportunitatea realizării intervențiilor selectate, acordând trei premii în bani și buget de producție, în valoare totală de 11.400 lei (aproximativ 2.300 euro), cât și expunere în cadrul expoziției-concluzie a proiectului, în Mai 2023”, potrivit informațiilor oficiale transmise de Un-hidden Romania.

Calendarul și detaliile pentru teme

  • 05 – 15 Decembrie 2022, ora 23:59 / perioadă de înscrieri
  • 16 – 19 Decembrie 2022 / perioadă de jurizare
  • 20 Decembrie 2022 / anunț rezultate și componență juriu
  • Martie 2023 / instalare intervenție câștigătoare A
  • Aprilie 2023 / instalare intervenție câștigătoare B
  • Aprilie 2023 / instalare intervenție câștigătoare C
  • Mai 2023 / expunerea lucrărilor câștigătoare în cadrul expoziției-concluzie a proiectului

Detalii locuri și teme:

A. Școala Gimnazială Specială Nr. 9
Adresa: Strada Trompetului 43
Implementare: Martie 2023
Suprafață: 64 mp (8 m lungime x 8 m înălțime)

Temă: Intervenția propusă ține cont de specificitățile școlii speciale, astfel încât se va căuta ca imaginea să inspire școlarilor încredere, bucurie și curiozitate pentru lectură, prin culori calde și/sau personaje prietenoase.

B. Clădirea Atelierele Romexpo
Adresa: Bulevardul Expoziției 2
Implementare: Aprilie 2023
Suprafață: 112 mp (22,4 m lungime x 5 m înălțime)

Temă: Lucrarea propusă are ca scop umanizarea spațiului public din București, promovarea cunoașterii și a explorării acestuia prin artă.

C. Anexa MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană – București)
Adresa: Calea Moșilor 62 – 68
Implementare: Aprilie 2023
Suprafață: 12 mp (6 m lungime x 2 m înălțime)

Temă: Lucrarea propusă ilustrează, în parte, direcția și valorile Muzeului Național de Artă Contemporană – București și, în același timp, intră în dialog cu expoziția Urban Steps găzduită de MNAC, care reunește unii dintre cei mai activi și apreciați artiști stradali din Romania precum Erps, Sage, Irlo, Obie Platon, Kero, Ocu, Lost Optics, Recis, Pandele, Mser, HomeBoy și mulți alții.

Regulamentul, temele specifice, dar și imaginile locurilor vizate, AICI.

Apel deschis pentru intervenții artistice în cadrul programului Un-hidden Romania
Apel deschis pentru intervenții artistice în cadrul programului Un-hidden Romania
Cookies