3 parcări securizate pentru biciclete, proiect pilot în Sectorul 2. Bine de știut: Vor fi gratuite în primele 6 luni. Bucureștenii sunt invitați să trimită propuneri și sugestii

16 oct. 2023
1374 afișări
3 parcări securizate pentru biciclete, proiect pilot în Sectorul 2. Bine de știut: Vor fi gratuite în primele 6 luni. Bucureștenii sunt invitați să trimită propuneri și sugestii
3 parcări securizate pentru biciclete, proiect pilot în Sectorul 2. Bine de știut: Vor fi gratuite în primele 6 luni. Bucureștenii sunt invitați să trimită propuneri și sugestii. Imagine simbol: Pexels

PS2 anunță un nou proiect pilot în Sectorul 2: 3 parcări securizate pentru biciclete, ce vor fi gratuite în primele 6 luni. A fost lansat în consultare publică Regulamentul pentru închirierea locurilor în parcările securizate pentru biciclete din Sectorul 2. Bucureștenii sunt invitați să trimită propuneri și sugestii.

Știți deja că avem un proiect câștigat pe PNRR pentru construirea a 36,45 de kilometri de piste de biciclete în Sectorul 2, proiect aflat în lucru. Până la demararea lucrărilor venim în întâmpinarea bicicliștilor cu un proiect pilot – 3 parcări securizate pentru biciclete, anunță Primăria Sectorului 2 pe Facebook.

Proiect pilot în Sectorul 2: 3 parcări securizate pentru biciclete

Dintre aceste parcări, două sunt de tip rezidențial și una este de tip park&ride. Parcările sunt amplasate în zone cheie din Sectorul 2:

 • intersectia Șos. Colentina – Str. Doamna Ghica;
 • intersecia Bd. Chișinău – Șos. Pantelimon;
 • intersecția Șos. Colentina – Șos. Ștefan cel Mare (Rond Obor).

Astfel, bicicliștii se vor putea deplasa mai ușor de acasă spre locul de muncă sau acolo unde au treabă în alte zone din Sectorul 2 sau din Capitală, folosind bicicleta, de exemplu, până la stația de metrou Obor. Aici pot lăsa bicicleta în parcarea securizată și își pot continua drumul folosind metroul, fără să piardă timp în traficul auto.

Cum lipsa unor parcări dedicate este motivul ce îi descurajează pe mulți să folosească transportul alternativ, pornim acest proiect pilot. Și, e bine de știut că, în primele 6 luni de folosință parcarea bicicletelor va fi gratuită, aplicându-se principiul primul venit – primul servit, transmite PS2.

Actualul regulament

Primăria Sectorului 2 prezintă câteva idei din actualul regulament:

 • Parcările securizate de biciclete sunt doar pentru bucureștenii din Sectorul 2, conform actului de identitate;
 • Disponibilitatea locurilor de parcare va fi afișată în cadrul unei aplicații;
 • Locurile de parcare vacante pentru biciclete se dau pe bază de abonament cu perioadă de valabilitate: anuală, lunară, zilnică (One Pass – 24 de ore) sau orară (Pay per Use – plătești cât stai);
 • Un utilizator poate beneficia de maximum trei locuri de parcare, dintre care unul pentru uzul personal și două pentru uzul a doi minori;
 • Parcarea din intersecția Șos. Colentina – Str. Doamna Ghica și din intersecția Bd. Chișinău – Șos. Pantelimon sunt de tip rezidențial, iar parcarea din intersecția Șos. Colentina – Șos. Ștefan cel Mare (Rond Obor) este de tip park&ride. Abonamentele pentru parcarea de tip rezidențial sunt cele anuale sau lunare, iar pentru parcarea de tip park&ride sunt cele de tip One Pass sau Pay per Use.

Bucureștenii sunt invitați să trimită propuneri și sugestii

Toți cei interesați de îmbunătățirea regulamentului sunt invitați să trimită propunerile și sugestiile până la data de 29 octombrie 2023:

 • pe e-mail la adresa: [email protected];
 • prin poștă, pe adresa Chiristigiilor nr. 11 – 13, Sector 2;
 • la sediul Primăriei Sectorului 2, Serviciul Registratură, Relaţii cu Publicul, la adresa str. Chiristigiilor nr. 11 – 13, Sector 2, între orele:
  • 08:30-16:30 – Luni, Marti și Miercuri;
  • 08:30-18:30 – Joi;
  • 08:30-14:00 – Vineri.

Materialele trimise trebuie să aibă mențiunea „Propuneri privind proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru închirierea locurilor în parcările securizate pentru biciclete de pe raza Sectorului 2 al Municipiului București”.

PS2 spune că se poate organiza și o întâlnire pentru dezbatere:

Important! Există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată pe îndelete regulamentul. În cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 29.10.2023, o vom organiza.

Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2
Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2
Cookies