SMART CITY

3 medalii de aur şi 5 de argint, pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematică, informatică şi fizică. Olimpicii români au cucerit astfel zece medalii (trei medalii de aur, cinci medalii de argint şi două medalii de bronz), la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă), potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro de Ministerul Educaţiei.

Pe discipline, rezultatele sunt următoarele:

Chimie: o medalie de aur cu punctaj maxim (Cristian Robert Râclea/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi două medalii de argint (Maria Velicu/clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ). Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă.

Matematică: două medalii de bronz (Andreea Dima/clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică/clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Informatică: două medalii de aur (Darius Marian/clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Costin Oncescu/clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel), respectiv o medalie de argint (Vlad Mihai Rochian/clasa a X-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Fizică: două medalii de argint (Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din 6 ţări.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button