3 linii STB vor fi deviate în weekend. Care sunt motivele și pe ce trasee vor circula mijloacele de transport în comun

10 iun. 2022
4799 Afișari
3 linii STB vor fi deviate în weekend. Care sunt motivele și pe ce trasee vor circula mijloacele de transport în comun
3 linii STB vor fi deviate în weekend. Care sunt motivele și pe ce trasee vor circula mijloacele de transport în comun. Sursa foto: Facebook/ TPBI

3 linii de transport în comun vor fi deviate în weekend. TPBI și STB spun care sunt motivele, dar și pe ce trasee vor circula tramvaiele și autobuzele.

3 linii STB, deviate în weekend

Sâmbătă și duminică (11-12 iunie 2022) vor exista restricții de trafic în București, pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței (porțiune de drum care devine pietonală și weekendul acesta).

Astfel, TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) a dispus ca autobuzele liniei cu indicativul 361 să circule pe traseul obișnuit între „Complex Comercial Băneasa” şi Piața Victoriei, apoi traseul se modifică pe sensul spre „Piața Unirii” pe Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Gheorghe Magheru, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul I. C. Brătianu, Piața Unirii. Sensul spre capătul de linie „Complex Comercial Băneasa” nu va fi modificat.

Celelalte zone care urmau să devină pietonale pentru proiectul „Străzi deschise – București, Promenadă Urbană” nu vor fi închise weekendul acesta, deoarece, având în vedere prognoza meteo nefavorabilă, proiectul a fost suspendat. Astfel, mijloacele de transport public din zonele Bulevardul Unirii, porțiunea de drum cuprinsă între Piața Unirii și Bulevardul Mircea Vodă, respectiv de pe Bulevardul Bucureștii Noi, între Strada Jimbolia și Strada Subcetate, vor circula normal, pe traseele obișnuite.

Circulația tramvaielor

Duminică, 12 iunie 2022, tramvaiele nu vor putea circula pe Strada Petricani, pentru a permite executarea unor lucrări la rețeaua de contact.

Astfel, tramvaiele 16 și 36 vor circula pe trasee modificate, urmând ca tramvaiele liniei 16 să circule între capătul de linie „Piața Sf. Vineri” și capătul de linie „Bd. Lacul Tei”, iar în cazul liniei 36, tramvaiele vor circula de la capătul de linie „Republica” până la capătul de linie „Bd. Lacul Tei”.

Pe porțiunea de traseu pe care nu vor mai circula tramvaiele liniilor 16 și 36, pentru preluarea călătorilor, STB va înființa linia navetă de autobuz 636, care va circula între capătul de linie „Platforma Industrială Pipera” și rondul de la intersecţia Strada Petricani/ Bulevardul Lacul Tei, pe traseul următor: Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Strada Petricani, Bulevardul Lacul Tei.

Autobuzele cu indicativul 636 vor opri în stațiile liniei 243, aflate pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu și pe Strada Petricani (cu excepţia staţiei de urcare „Platforma Industrială Pipera”, de pe sensul spre Bulevardul Lacul Tei, care va fi efectuată la peronul de tramvai din terminal), dar și în fostele stații ale liniei N123, aflate pe Bulevardul Lacul Tei.

Cookies