3 jandarmi din București, cercetați disciplinar după incidentul de ieri când unui șofer i-a fost zgâriată mașina intenționat. „Nu tolerăm astfel de comportamente”

24 feb. 2023
231 afișări
3 jandarmi din București, cercetați disciplinar după incidentul de ieri când unui șofer i-a fost zgâriată mașina intenționat. „Nu tolerăm astfel de comportamente”
3 jandarmi din București, cercetați disciplinar după incidentul de ieri când unui șofer i-a fost zgâriată mașina intenționat. „Nu tolerăm astfel de comportamente” / Sursa foto: Facebook Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

3 jandarmi din București sunt cercetați disciplinar după ce unul dintre ei, mai exact șoferul autospecialei Jandarmeriei, a zgâriat o mașină lăsată pe avarii în zona Cotroceni. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va sesiza Parchetul Militar privind faptele de natură penală.

Cercetați disciplinar după ce au zgâriat o mașina lăsată pe avarii

Un jandarm a fost surprins pe o cameră de supraveghere când zgâria o mașină care era lăsată pe avarii. Incidentul a avut loc în cartierul Cotroceni din București.

Vineri, 24 februarie, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) a anunțat că, în urma verificărilor făcute la nivelul unității, s-a dispus cercetarea disciplinară pentru trei cadre militare.

Potrivit News.ro, DGJMB a transmis că nu tolerează asemenea comportament și că vor lua măsurile necesare pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Există suspiciuni rezonabile privind săvârșirea unor fapte de natură penală, în urma cărora unitatea noastră va sesiza Parchetul Militar. Jandarmeria Capitalei va pune la dispoziția organelor de anchetă toate datele de care dispune, instituția noastră fiind prima interesată de clarificarea situației şi de luarea măsurilor legale care se impun. Nu tolerăm şi nu ne onorează astfel de comportamente şi depunem eforturi instituționale continue pentru eliminarea unor astfel de situații, prin analize, studii şi verificări interne. Reiterăm faptul că nu vom tolera niciodată vreo abatere de la normele şi principiile deontologice care guvernează funcționarea instituției noastre.

Gestul jandarmului care nu va rămâne nepedepsit

Ieri, șoferul a povestit că și-a lăsat mașina pe avarii pentru câteva minute, cât timp s-a dus la bancă. Când s-a întors a găsit-o zgâriată. Bărbatul a făcut rost de imagini de pe o cameră de supraveghere pentru a vedea ce s-a întâmplat cu mașina.

Pe imagini s-a văzut că mașina a fost avariată de un jandarm, atunci când a trecut pe lângă autoturism. Acesta a scos mâna pe geam și a zgâriat mașina pe toată lungimea ei.

Proprietarul vehiculului a declarat că va depune o plângere la poliție și va cere despăgubiri în instanță pentru cele întâmplate.

Îți recomandăm să mai citești și: Un jandarm din București a zgâriat intenționat mașina unui șofer, oprită pe avarii. „Ce înseamnă asta? În ce țară trăim?”

Cookies