3 destinații de vis pentru un city-break în România (P)

17 dec. 2021
365 Afișari
3 destinații de vis pentru un city-break în România (P)
3 destinații de vis pentru un city-break în România (P)

În ultimii ani, city-break-urile au câștigat tot mai multă popularitate. Ne dorim să vizităm locuri noi și să cunoaștem culturi diferite. Ceea ce uităm mulți dintre noi este că și România ne poate oferi destinații minunate pentru astfel de vacanțe. Poate că Praga și Viena au o frumusețe aparte, dar nu vor avea niciodată farmecul străduțelor strâmte din orașele medievale ale României, precum Sighișoara sau Sibiu. Iar castelele noastre din Transilvania sunt la fel de frumoase și pline de mister. Dacă ești amator de city-break-uri în țara ta, iată câteva locuri minunate pe pe care nu ar trebui să le ratezi.

1.Prahova

Județul Prahova a devenit una dintre cele mai vizitate zone din țară, mai ales datorită stațiunilor împrăștiate în munții și văile sale. Deși există încă mai multe castele, muzee și mănăstiri, majoritatea turiștilor vin aici pentru a se bucura de cadrul natural, împrejurimile senine și activitățile în aer liber. Iarna însă, dacă nu ești atras în mod deosebit de ski, poți să alegi o serie de obiective turistice mai mult sau puțin cunoscute. Printre aceste nestemate ascunse se numără Muzeul Ceasului și Muzeul Ion Luca Caragiale, din Ploiești, Castelul Iulia Hașdeu, din Câmpina, Conacul Bellu, din Urlați, Castelul Cantacuzino, din Bușteni. Probabil stațiunea cu cele mai multe de oferit rămâne Sinaia, unde poți petrece liniștit câteva zile fără a te plictisi. Poți găsi oricând o ofertă de cazare la Sinaia, unde, pe lângă Castelele Peleș și Pelișor, mai poți vizita Casa Memorială George Enescu, Cazinoul Sinaia, Mănăstirea și Peștera Ialomicioara. Așadar, nu ezita să plănuiești un city-break în județul Prahova.

2.Cluj

Nu este o surpriză faptul că și el se află pe lista preferințelor amatorilor de călătorii prin țară. Supranumit Orașul Evenimentelor sau Inima Transilvaniei, este un oraș multicultural și plin de diversitate. Dacă alegi această zonă ca destinație de vacanță sau de city break, nu vei regreta. Printre nestematele turistice ale acestui oraș se află Grădina Botanică Alexandru Borza și Parcul Simion Bărnuțiu, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Parcul Etnografic Romulus Vuia, Cetățuia, Bastionul Croitorilor. Adaugă pe lista ta de obiective turistice și împrejurimile Clujului și vizitează Cheile Turzii, Lacul Tarnița, dar și Muzeul de Istorie, Salina și Castrul Roman Potaissa, din Turda, Castelul Banffy din Bonțida.

3.Sibiu

Capitală Europeană a Culturii în 2007, clasat pe locul 8 de către Forbes ca unul dintre cele mai idilice orașe din Europa și pe locul 6 ca cel mai fermecător de către Huffington Post, orașul Sibiu este cu adevărat unul dintre cele mai bune locuri de vacanță din România, atât pentru localnici, cât și pentru străini. Cunoscut și sub numele său german Hermannstadt, orașul este reprezentativ pentru multiculturalismul Transilvaniei și prezintă multe semne ale moștenirii sale săsești. Aerul medieval al Sibiului se simte peste tot, la urma urmei, este unul dintre cele mai istorice locuri din România! Și din moment ce intrăm în sezonul festiv de iarnă, trebuie să știi că Târgul de Crăciun din Sibiu este, fără îndoială, cel mai bun din România! Piața Mare se umple de colibe mici unde găsești de toate, de la șuncă sau brânză, decorațiuni sau cadouri lucrate manual, plăcinte și dulciuri locale și, bineînțeles, vin fiert din belșug și… țuică fiartă. Și nu este darnic doar cu bucatele lui, ci și cu obiectivele turistice: Podul Minciunilor, Piața Mică, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Istorie sau Palatul Brukenthal, Casa Artelor sau Turnul Scărilor ori Orașul de Jos. Toate te așteaptă să le descoperi.

Înainte de a începe să explorezi Europa în lung și lat, poate că te vei lăsa convins să oferi României o șansă și să descoperi locuri deosebit de frumoase și oameni minunați și primitori.

Sursa foto: Shutterstock

Cookies