ARHIVA B365

2.850 de poliţişti şi 900 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică, în Capitală, de Paşti

Poliţia Capitalei a mobilizat aproximativ 2.850 de poliţişti, care vor acţiona în Bucureşti, pe perioada 19 – 21 aprilie a.c., în vederea menţinerii climatului de siguranţă şi linişte publică, cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Sfintele Sărbători de Paşte – Învierea Domnului.

În această perioadă, vor avea loc manifestări religioase, cu o participare numeroasă şi un aflux important de persoane care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor şi misiunilor ce vor fi asigurate de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Poliţia Capitalei va acţiona pentru menţinerea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfăşurare ale manifestărilor religioase, asigurarea accesului auto riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră, fluidizarea traficului rutier în zonele în care s-a identificat în anii precedenţi necesitatea organizării unor măsuri suplimentare pentru siguranţa traficului rutier.

Se va urmări cu preponderenţă prevenirea stărilor conflictuale, identificarea  persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de şi din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integrităţii şi sănătăţii persoanei sau de natură să perturbe desfăşurarea normală a manifestărilor religioase.

De asemenea, întrucât în aceasta perioadă se estimează şi o afluenţă mare de public şi către zonele adiacente locurilor de agrement, parcurilor, grădinilor publice, Poliţia Capitalei va acţiona în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi pentru preîntâmpinarea producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Totodată, Brigada Rutieră Bucureşti va lua măsuri în zona lăcaşurilor de cult ortodox cunoscute din anii precedenţi cu afluenţă mare de public şi implicit de autovehicule, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal în zona adiacentă acestora, precum şi dispunerea măsurilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a circulaţiei rutiere în municipiul Bucureşti.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă bucureştenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei face următoarele recomandări cetăţenilor :

-să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă  autovehicule;

-să achiziţioneze produsele specifice acestei perioade numai din locurile special amenajate şi doar de la comercianţii autorizaţi în acest sens;

-să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

-să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;

– să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. Totodată, puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544, informează Poliţia Capitalei.

900 de jandarmi bucureşteni vor menţine ordinea, în perioada sărbătorilor de Paşti

În perioada 19 – 21 aprilie a.c., cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Jandarmeria Capitalei va intensifica măsurile de ordine şi siguranţă publică în zonele aglomerate.

Peste 900 de jandarmi vor patrula în această perioadă în zonele unde există posibilitatea să se constituie mari aglomerări de persoane aşa cum sunt: lăcaşele de cult, pieţele, gările, autogările, târgurile şi staţiile R.A.T.B.

Măsurile de ordine publică vor viza în principal prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în zonele aglomerate, prevenirea furturilor din auto, genţi, buzunare şi combaterea fenomenelor de cerşetorie şi vagabondaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Capitalei recomandă cetăţenilor:

– să manifeste răbdare, să adopte un comportament civilizat şi să evite îmbulzelile;

– să respecte indicaţiile jandarmilor;

– să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale;

– să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

– să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Premergător acestei perioade, vor fi intensificate gradual măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma restaurantelor, sălilor de jocuri, cluburilor de noapte, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.

Jandarmeria Bucureşti va asigura măsuri de ordine publică în zona următoarelor lăcaşe de cult:

1. De rit ortodox:

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române;

Biserica Sf. Treime – Ghencea;

Biserica Sf. Nicolae;

Mânăstirea Caşin;

Mânăstirea Cristiana;

Biserica Schitu Dârvari;

Biserica Popa Soare;

Mănăstirea Radu Vodă;

Catedrala Sf. Spiridon;

Biserica Domniţa Bălaşa;

Biserica Sf. Elefterie;

Biserica Sfânta Vineri;

Biserica Sfântul Dumitru;

2. De rit catolic:

Catedrala Sf. Iosif;

Biserica Italiană „Prea Sfântul Mântuitor”;

Biserica Preasfânta Inima lui Isus;

Biserica Sfânta Maria a Harurilor;

Biserica Sfânta Cruce;

Biserica Sfânta Tereza.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button