ARHIVA B365

3.650 de angajaţi ai Poştei Române, disponibilizaţi din septembrie

Începând din septembrie, 3.650 de angajaţi ai Poştei Române, reprezentând 11% din total, vor fi disponibilizaţi. Această măsură face parte din procesul de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi ai operatorului poştal, anunţă zf.ro.

„Începând cu luna septembrie 2013, din cadrul Poştei Române vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Aceste criterii sunt construite pe baza evaluării competenţei profesionale, abaterilor disciplinare, cât şi a opţiunii individuale. Procesul de disponibilizare va fi aplicat fără să fie afectată derularea normală a activităţilor Poştei Române la nivel naţional”, se arată într-un comunicat al Poştei.

Anunţul survine după o întâlnire de lucru care a avut loc joi, la sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI), la care au participat preşedintele consiliului de administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), conducerea executivă a operatorului, reprezentanţi ai MSI şi conducerea Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

„Tematica discuţiilor a privit procesul de restructurare şi modernizare a Poştei Române, disponibilizările colective şi măsurile pentru eficientizarea activităţii companiei. A fost analizat graficul de aplicare a procesului de disponibilizare colectivă derulat în conformitate cu acordul încheiat între conducerea executivă a Poştei Române şi Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România”, se mai arată în comunicat.

Pe termen scurt, procesul de restructurare şi modernizare a Poştei Române are ca obiectiv restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, asigurând astfel premisele creşterii competitivităţii Poştei Române pe piaţa serviciilor poştale, piaţă liberalizată la 1 ianuarie 2013.

Echipa de management a CNPR are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button