3.500 de taximetrişti vor protesta în Capitală

de:
10 nov. 2010
0 Afișari
3.500 de taximetrişti vor protesta în Capitală

Protestul a fost decis ca măsură împotriva dezinteresului general al Guvernului şi al Ministerului Sănătăţii faţă de problemele majore cu care se confruntă transportatorii autorizaşi (PFA), se arată în scrisoarea deschisă trimisă de taximetrişti premierului Emil Boc.

„În ultima perioadă v-au fost aduse la cunoştinţă pe cale oficială o parte din problemele grave cu care ne confruntăm şi v-am trimis solicitări oficiale pentru dialog dar, din păcate, la niciuna din adresele noastre nu am primit răspuns. Având în vedere manifestaţia din data de 18 noiembrie, vă rugăm să acceptaţi la discuţii o delegaţie a Asociaţiei noastre cu care să semnaţi ulterior un protocol clar care să cuprindă măsuri şi termene de punere în practică”, se mai arată în scrisoarea asociaţiei.

Taximetriştii se arată totodată profund dezamăgiţi de atitudinea „lipsită de transparenţă” a ministrului Atilla Cseke, pe care îl acuză că a adus Persoana Fizică Autorizată (PFA) în pragul disperării.

„(Atilla Cseke, n.r.) Doreşte de la aceştia plăţi retroactive pe ultimii cinci ani plus penalităţi, deşi nu a prestat pentru aceştia nicio activitate gratuit. Dorim echitate între Persoana Fizică Autorizată şi societăţile comerciale care atunci când angajează o persoană şi încheie contract de asigurări medicale în numele său nu este obligată să plătească retroactiv pe ultimii cinci ani asigurări medicale dacă acesta nu a avut un asemenea contract înainte de a se angaja”, spun taximetriştii în scrisoarea adresată primului-ministru.

Cookies