3.500 de locuri noi de parcare de reședință, date în folosință în Sectorul 6 anul acesta. Pe timp de noapte, sunt disponibile alte 268 de spații, cu plată

16 oct. 2023
5782 Afișari
3.500 de locuri noi de parcare de reședință, date în folosință în Sectorul 6 anul acesta. Pe timp de noapte, sunt disponibile alte 268 de spații, cu plată
3.500 de locuri noi de parcare de reședință, date în folosință în Sectorul 6 anul acesta. Pe timp de noapte, sunt disponibile alte 268 de spații, cu plată | Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Aproximativ 3.500 de noi locuri de parcare de reședință au fost amenajate de Primăria Sectorului 6, în perioada ianuarie-septembrie 2023. Pe lângă acestea, mai sunt disponibile alte 268 de locuri pe timp de noapte, în parcări publice pe bază de abonament.

Mii de locuri de parcare au fost date în folosință anul acesta

Primăria Sectorului 6 transmite că, în ultimele nouă luni, au fost trasate și date în folosință circa 3.500 de locuri de parcare. Acestea au fost amenajate între blocuri, fiind create prin reabilitarea sistemului rutier a parcărilor vechi, mare parte din ele din pământ, ori prin resistematizarea circulației sau a demolării garajelor fără autorizație.

Ocuparea lor a fost făcută în funcție de ordinea depunerii cererilor, în aplicația parcari.adps6.ro.

De asemenea, locuitorii din Sectorul 6 au la dispoziție și alte 268 de locuri, pe timp de noapte, în parcările publice amenajate în următoarele zone:

  • Piața Drumul Taberei 1 și 2,
  • Piața Gorjului,
  • Piața Crângași,
  • strada Valea Lungă.

Accesul se face controlat prin bariere, sistemele au dispozitive de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. În plus, parcările sunt supravegheate video.

Care este tariful locurilor de parcare:

  • pe timp de zi: 4 lei/oră
  • pe timp de noapte, între orele 19:00-8:00, abonamentul lunar este de 150 de lei/lună pentru persoane fizice și 200 de lei/lună pentru comercianți

La Piața Drumul Taberei 2 și 3 sunt amenajate 50 de locuri de parcare nenominale.

Plata pe timp de zi se face la parcometre, cash sau card. Abonamentele se achită la casieria Administrației Comerciale, de pe Șoseaua Virtuții nr. 148.

Înscrierile pentru abonamente se fac în aplicația parcari.adps6.ro, la Secțiunea „Parcare cu plată”. Aici bucureștenii trebuie să trimită scanate următoarele documente:

  • cartea de identitate,
  • certificatul de înmatriculare,
  • asigurarea auto.

Totodată, anul trecut și anul acesta, au fost retrasate 36.165 de locuri parcare de reședință din cele 49.365 existente pe raza Sectorului 6. Marcarea acestora continuă.

Sute de garaje au fost demolate

În perioada 2021-2023, în jur de 370 de garaje au fost desființate. Primăria Sectorului 6 a transmis că acestea nu aveau autorizație sau era expirată și ocupau spațiul public încă din anii ’90.

Ultimele 150 astfel de garaje improvizate, care aveau și alte scopuri (service-uri, depozite etc.) au fost demolate luna trecută în Militari, pe strada Arieșul Mare.

PS6 a transmis că va începe lucrări de amenajare a unei parcări cu 246 de locuri auto, 100 pentru biciclete, spațiu verde, zone de relaxare. Astfel, locuitorii din zonă vor beneficia de spații pentru parcare de reședință.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies