3.000 de maşini din Sectorul 1 au fost ridicate pentru deszăpezire

de:
16 feb. 2012
0 Afișari
3.000 de maşini din Sectorul 1 au fost ridicate pentru deszăpezire

Începută din data de 27 ianuarie 2012, în premieră pentru Capitală, acţiunea de ridicare temporară a maşinilor se desfăşoară atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare, în fiecare noapte, între orele 22.30-05.00, arată un comunicat al Primăriei Sector 1.

Până în prezent au fost organizate astfel de acţiuni în toate cartierele din Sectorul 1, cu precădere în zonele Ion Mihalache, Kiseleff, Magheru, Victoriei, precum şi pe străzile Lainici, Ștefan Burileanu, Nicolae Caranfil, Londra, Paris, Teheran etc.

Acţiunea Poliţiei Locale, prin care acordă asistenţă utilajelor Companiei Romprest în operaţiunea de deszăpezire, presupune ridicarea temporară a autoturismelor până la curăţarea carosabilului şi repunerea acestora în aceleaşi locuri.

Totodată, tot pentru eficientizarea activităţii de deszăpezire, zeci de poliţişti locali şi agenţi ai Poliţiei Naţionale organizează acţiuni comune de fluidizare a traficului rutier pe arterele Sectorului 1 afectate de zăpadă.

Poliţia Locală a Sectorului 1 – care a preluat de anul trecut şi atribuţii de ordine şi siguranţă publică – ajută Poliţia Naţională la decongestionarea traficului rutier în cele mai aglomerate zone. Cu ajutorul sistemului de supraveghere video, agenţii locali ţin sub observaţie zonele aglomerate din sector, transmiţând în timp util informaţiile către Poliţia Rutieră.

Cookies