BAZAR

3.000 de bucureşteni la Suedia Creativa sărbătorită la Roaba de cultură din Herăstrău

Peste 3.000 de bucuresteni au poposit pe pajistea Roabei de cultura, din Parcul Herastrau, zona Pescarus, in weekend-ul 13 – 15 iunie, si s-au bucurat de o adevarata sarbatoare a Suediei. Pe parcursul celor trei zile, cei prezenti au putut testa creativitatea si grija fata de mediu, valori promovate de societatea suedeza in toate activitatile de pe pajiste: ateliere creative, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, sesiuni de machiaj si cursuri de prim ajutor, proiectii de film. Intr-un cuvant: timp de calitate petrecut cu prietenii si familia in natura.

„Au fost trei zile de sarbatoare suedeza, iar numarul mare de participanti prezenti la Suedia Creativa ne dovedeste ca romanii sunt deschisi, receptivi si dornici sa descopere cultura, muzica si inovatia oferite de Suedia. Le multumim partenerilor, sponsorilor si tuturor participantilor care ne-au fost alaturi la Suedia Creativa si speram sa ii avem alaturi de noi si la editia de anul viitor””, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Suedia Creativa a inseamnat trei zile de:

1. Muzica: Concert DJ Andi, care a cantat in deschiderea lui Kim Cesarion, invitat special, sambata, 14 iunie, si care au adunat peste 1.200 de persoane, dar si concertul lui DJ Cristi Stanciu, care a pregatit duminica, 15 iunie, o seara de remixuri ABBA si alte trupe suedeze.
2. Ateliere creative, distractive si de pictura si jocuri ale copilariei, care au atras peste 500 de copii, care au invatat despre importanta reciclarii si reutilizarii resurselor si s-au distrat cu: jocuri, show-uri de magie, de improvizatie si multe alte surprize.
3. Relaxare si cafea buna – persoanele prezente s-au delectat cu cafea, jocuri in aer liber si o zona de relaxare cu muzica de calitate si multa voie buna.
4. Cursuri de prim ajutor – Peste 200 de persoane au aflat care sunt manevrele de baza utilizate in situatii frecvente de urgenta.
5. Frumusete si stil de viata, cu activitati de evaluare corporala, cursuri si sesiuni de machiaj si nutritie.
6. Sport si miscare – bucurestenii dornici de sport, s-au energizat pe pajistea Roabei de cultura cu exercitii de miscare.

Incepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg, peste 100.000 de persoane bucurandu-se de activitati desfasurate pe pajiste.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button