291 de proiecte rezidenţiale noi, disponibile la vânzare în centrul şi Nordul Capitalei

de:
17 mart. 2015
0 Afișari
291 de proiecte rezidenţiale noi, disponibile la vânzare în centrul şi Nordul Capitalei

În Nordul Capitalei sunt disponibile la vânzare 227 de blocuri noi, construite după anul 2006, conform documentării realizate de echipa de consultanți specializați zonal HomeFinders.

Analiza cuprinde proiectele disponibile pe piață la vânzare, deja finalizate sau în curs de livrare, în zona de Centru-Nord a Bucureștiului. Aici sunt disponibile 291 de blocuri construite în ultimii ani, iar cele mai multe dintre ele sunt proiecte de mici dimensiuni, care au sub 50 de unități. Aproximativ 78% din totalul de proiecte noi cu unități la vânzare din zona Centru-Nord a Bucureștiului se află în Nord, potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro.

Cele mai multe proiecte noi disponibile la vânzare se găsesc în zona Bucureștii Noi – Dămăroaia: 45. Pe locul doi se situează Floreasca, cu un număr de 28 de blocuri, urmat de alte două zone din Nord: Băneasa – Sisești și 1 Mai – Domenii, cu câte 26 de blocuri fiecare. Din cele 45 de blocuri noi existente în Bucureștii Noi – Dămăroaia, 16 au fost construite anul trecut, 15 sunt în construcție în prezent, iar restul de 14 blocuri, cu apartamente disponibile de la dezvoltator, sunt construite înainte de 2014.

In zona de Nord a Capitalei, cele mai multe proiecte de dimensiuni medii si mari se regăsesc în Aviației – Băneasa, Floreasca și Lacul Tei, unde sunt disponibile la vânzare opt proiecte cu peste 100 de unități fiecare. Dintre toate zonele centrale si de Nord, Tineretului cuprinde cele mai multe proiecte noi de dimensiuni medii și mari. Principalele trei proiecte de aici însumează 1.458 de unități, în ansamblurile Asmita Gardens, finalizat înainte de perioada de recesiune economică, și proiectele The Park și Tineretului Park Residence, lansate recent.

Din totalul de 291 de proiecte rezidențiale noi disponibile la vânzare, 79 au fost finalizate anul trecut. Așadar, 28% din stocul total de blocuri noi disponibil în zona Centru-Nord a fost livrat în decursul unui an de zile, iar restul de 72% include blocuri finalizate înainte de 2014 sau în stadiu de construcție.

„Anul 2015 marchează o extindere rapidă a pieței rezidențiale, dar mai matură față de perioada 2006-2008. Urmează startul mai multor proiecte de dimensiuni mari, inclusiv cu peste 1.000 de unități fiecare, care vor fi realizate în mai multe etape de dezvoltare. Din datele pe care le deținem, în zonele centrale și de Nord, principalii cinci dezvoltatori din piața rezidențială au planificat construcția a peste 15.000 de unități pe termen mediu și lung. Diferența față de perioada de boom este că astăzi dezvoltatorii se bazează pe cumpărători reali, nu doar pe cerere speculativă”, afirmă Matei Malos, managing partner HomeFinders.

HomeFinders este prima companie de consultanță imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reunește o echipă de 15 consultanți specializați în cele mai importante zone rezidențiale ale Bucureștiului.

Cookies