Oprescu promite traversarea Capitalei în 20 de minute, de la Nord la Sud, pe „noul Magheru”

de:
12 nov. 2010
0 Afișari
Oprescu promite traversarea Capitalei în 20 de minute, de la Nord la Sud, pe

Demolarea clădirilor pentru lărgirea străzii Buzeşti, în vederea construirii noului bulevard Uranus, au început de joi. În total, 87 de clădiri vor fi demolate.

Exproprierile de pe traseului viitorului Bulevard Uranus au costat până acum Primăria 29 milioane de euro. Și asta doar pentru primul tronson, din Piaţa Victoriei pe Vasile Pârvan, pentru restul traseului nefiind deocamdată finalizată această etapă, a anunţat primarul general, Sorin Oprescu.

„Toate sunt notificate, toate sunt plătite, toate sunt expropriate. Au fost notificaţi şi a doua oară pentru a-şi putea ridica banii. În cazul celor care nu şi-au putut lua banii în timp, trebuie să spun că a fost şi din cauza dânşilor, deoarece nu au depus toate actele necesare”, a spus primarul general.

Costurile pentru acest tronson, incluzând exproprierile, vor fi de 100 de milioane de euro.

Oprescu: Bulevardul Uranus va putea fi parcurs în 20 de minute

Bulevardul Uranus va face legătura între Palatul Victoriei şi Palatul Parlamentului. Prima fază a lucrării, până pe Vasile Pârvan va fi terminată în martie-iunie 2011, urmând ca ultima fază să fie finalizată în primele luni ale anului 2012. „Se va putea parcurge în 20 de minute, se va putea trece pe sub dealul Parlamentului şi se va putea ieşi la Piaţa Cosbuc”, a spus Sorin Oprescu.

„Prima etapă a început cu amenajarea Berzei de la Piaţa Victoriei până la strada Occidentului, unde linia de tramvai şi strada vor fi terminate în acest an. Este un bulevard cu câte trei benzi pe sens, cu 2 linii de tramvai. Urmează segmentul din Berzei, de la Calea Griviţei, până la Vulcănescu. În zona intersecţiei Berzei cu Vulcănescu, se creează o stradă nouă, este strada Gării de Nord, care iese direct în Dinicu Golescu, în faţa Ministerului Transporturilor”, a explicat primarul general.

În partea a doua a lucrării numărul clădirilor demolate va fi mai mic, astfel că autorităţile vor începe curând şi licitaţia pentru această secţiune.

„Este vorba de zona podului Hasdeu. Începem cu bulevardul Vasile Pârvan, până la podul Hasdeu, acesta intrând şi el în supralărgire, după care se intră sub pamânt. A fost aleasă şi permisă crearea unui tunel la aproximativ 37 de m pe sub Dealul Parlamentului, în apropiere şi totusi depărtat de construcţia Catedralei Neamului, astfel încât să nu ne intersectăm cu aceste lucrări. Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat la rândul ei proiectul. În continuare le vom prezenta PUZ-ul, pentru că, în vederea supralărgirii bulevardului Izvor la 4 benzi pe sens, vom avea nevoie să ne fie cedată o bucată de teren de sub curtea Parlamenutului. Tunelul acesta va ieşi in Uranus, până în apropierea pieţei Cosbuc şi va usura mult ieşirea către sud, mergând pe calea Rahovei, Veteranilor”, a precizat Oprescu.

Proiectul Bulevardului Uranus şi construirii unui nou pol urban în zonă datează de pe vremea fostului primar Adriean Videanu şi va costa municipalitatea 2,2 miliarde de euro. Noul pol urban ar urma să includă dezvoltarea unui ansamblu de functii comerciale, culturale, multimedia si de birouri care sa preia o parte din presiunea de pe actualul centru al Bucurestiului.

Cookies