29 de răniţi după ce o BOMBĂ a explodat la New York, în zona Manhattan

de:
18 sept. 2016
0 Afișari
29 de răniţi după ce o BOMBĂ a explodat la New York, în zona Manhattan

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat sâmbătă seara că nu există în prezent nici o dovadă privind o legătură teroristă cu explozia care a zguduit cartierul Chelsea din oraş, cu toate că deflagraţia a fost provocată ‘intenţionat’, relatează AFP, citată de Agerpress.

Explozia a provocat rănirea a 29 de persoane, dintre care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este în pericol, potrivit autorităţilor. ‘Nu există nici o dovadă în această etapă privind o legătură teroristă cu acest incident’, a declarat primarul, subliniind că informaţiile sunt ‘preliminare’.

El a indicat, de asemenea că, ‘pe baza informaţiilor disponibile în acest stadiu’, ‘nu există nici o legătură cu incidentul din New Jersey’, survenit anterior, în cursul zilei. Un dispozitiv artizanal plasat într-o pubelă în Seaside Park, în statul vecin New Jersey, a explodat, fără să provoace victime, în apropiere de traseul unei competiţii sportive.

Într-o conferință de presă la câteva ore după incident, șeful departamentului de pompieri al metropolei, Daniel Nigro, a făcut bilanțul: 29 de răniți, niciunul în pericol de moarte.

Explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21.00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04.00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue.

Cookies