Degustări de vinuri şi show-uri gastronomice, în Capitală

de:
26 nov. 2010
0 Afișari
Degustări de vinuri şi show-uri gastronomice, în Capitală

Târgul „Goodwine” reuneşte peste 30 de producători, distribuitori şi importatori de vinuri premium atât din ţară cât şi din străinătate. În cadrul evenimentului se vor putea degusta aproximativ 400 de sortimente de vinuri din care 100 sunt lansate în premieră în ţara noastră. „Vom pune pe piaţă 3 sortimente noi un cupaj de Merlot cu Sauvignon Blanc la 83 de lei sticla, un Merlot vinificat în Roze la 40 de lei şi un amestec de patru struguri roşii şi unul alb la 62 de lei”, a exemplificat Ciprian Roşca, directorul de vânzări al Cramelor Recaş. Partenerul oficial al evenimentului, producătorul de vinuri Murfatlar a anunţat, de asemenea, că va lansa două noi sortimente de Reisling şi Sauvignon Blanc, din recolta din acest an, însă acestea nu vor putea fi cumpărate deocamdată, ci doar degustate.

Unul dintre cele mai scumpe vinuri expuse la târg este „Nenumita”, ediţia 2007 ale Cramelor Oprişor, de pe Dealurile Olteniţei. Licoarea de colecţie a lui Bachus aparţine creatorului Liviu Grigorică şi oenologului Veronica Gheorghiu care susţin că au găsit formula magică din amestecul soiurilor de Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot şi Pinot Noir, cu alcool de 14%, la preţul de 700 de lei pentru o cutie de patru exemplare. „Cel care o să bea o să îşi dea singur denumirea vinului”, a precizat Florentina Dumitru de la Crama Oprişor.

Pe lângă degustările de vinuri, vizitatorii vor avea ocazia să participe la numeroase show-uri gastronomice, organizate de zece restaurante cunoscute, din Capitală. Bucătari profesionişti de la Şcoala de Bucătari Bella Italia, alături de celebrul Dan Silviu Boerescu, vor găti pentru public delicatese care să se potrivească numai bine cu vinul, precum frigărui surpriză la grill, salate Eisberg, piept de pui cu reducţie de vin şi piure de conopidă cu trufe, dar şi muşchi de vită cu sos chatney şi cerize pe pat de tagliatelli aromatizat cu trufe, alături de cartofi dulci cu sirop aromat.

La deschiderea oficială a tărgului de vineri a participat inclusiv secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, care după ce a degustat vinurile expuse la toate standurile a concluzionat că preferatul său rămâne vinul roşu deoarece „este bun pentru doamne dacă îl beau bărbaţii, dar şi invers”.

Preţul unui bilet de intrare la Târgul Internaţional Goodwine este de 10 lei. Vizitatorii vor achita în plus 15 lei pentru pahar, banii urmând să fie returnaţi la finele sesiunii de degustare.

Vezi aici producătorii prezenţi la târg şi soiurile de vin puse în vânzare.

Cookies