28 de răniţi din #Colectiv, umiliţi de Casa de Sănătate Bucureşti. NU li se decontează cheltuielile

de:
25 mai 2016
2 Afișari
28 de răniţi din #Colectiv, umiliţi de Casa de Sănătate Bucureşti. NU li se decontează cheltuielile

UPDATE Casa de Asigurări de sănătate a Municipiului Bucureşti a reacţionat printr-un comunicat de presă: 

„Urmare știrilor apărute în mass-media cu privire la nedecontarea serviciilor medicale spitalicești acordate celor 30 de răniți de la Colectiv, CASMB face următoarele precizări: au fost decontate toate serviciile acordate pentru perioada de urgență. În ceea ce privește serviciile medicale acordate după încetarea situației de urgență medicală, fiecare caz va fi analizat în perioada următoare împreună cu managerii spitalelor, în vederea identificării soluțiilor legale pentru decontarea acestor servicii. Dorim să asigurăm, pe această cale, că pacienții nu vor avea de suferit niciun fel de consecințe, decontarea serviciilor fiind o procedură derulată strict între CASMB și unitățile spitalicești. PREȘEDINTE-DIRECTOR GENERAL, Lucian Vasile BARA”

UPDATE Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, spune, legat de problema decontării tratamentelor pentru răniţii din Colectiv, că dacă Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) nu vor găsi o soluţie, „să-l pună pe Bănicioiu să plătească”, după ce acesta declara că totul este rezolvat şi asigurat gratuit, scrie news.ro

28 de răniţi din incendiul de la Colectiv sunt umiliţi de Casa Naţională de Sănătate. Fişele lor de tratament au fost respinse pe motiv că preţurile medicamentelor şi serviciilor nu se încadrează în bugetul alocat sau nu aveau carduri de sănătate.

Asta, deşi fostul ministru al Sănătaţii Nicolae Băniciou şi fostul premier Victor Ponta au promis că statul va acoperi toate cheltuielile pacienţilor. Costurile se ridică la câteva sute de mii de euro, informează realitatea.net. 

În acest context, spitalele se află în situaţia de a plăti tratamentele acestor răniţi, internaţi în urgenţă de cod roşu.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din Clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi.

Cookies