28.000 de lei în 2 ore. Amenzi impresionante încasate de taximetriștii de la Gara de Nord

02 iul. 2022
1506 Afișari
28.000 de lei în 2 ore. Amenzi impresionante încasate de taximetriștii de la Gara de Nord
Sursa foto: Forbes.ro

Taximetriștii din București au intrat în vizorul polițiștilor locali în ultimele zile, dovadă fiind amenzile în valoare totală de 43.000 de lei aplicate în ultima săptămână. Cea mai mare parte dintre aceste amenzi au venit în cursul zilei de joi, când în doar două ore au fost înmânate sancțiuni în valoare de 28.000 de lei.

Polițiștii locali din București au efectuat în această săptămână o serie de controale la Piața Romană și la Gara de Nord având ca scop identificarea și sancționarea șoferilor care nu respectă prevederile Legii Taximetriei și ale Regulamentului privind serviciului public de transport local în regim de taxi, potrivit mesajului transmis sâmbătă de Poliția Locală a Capitalei pe Facebook.

Amenzi de 43.000 de lei primite de taximetriștii din București în doar o săptămână

În cadrul acestei acțiuni au fost verificate documentele a 76 de taxiuri, în 23 dintre cazuri fiind depistate nereguli.

„În ultimele șapte zile, polițiștii locali ai Serviciilor Control Transporturi şi Circulaţie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. și polițiști ai Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord au verificat documentele aferente unui număr de 76 de taxiuri, 23 conducători auto fiind depistați cu nereguli. Pentru neeliberarea bonului fiscal la sfârșitul cursei, lipsa echipamentelor radio de emisie recepție, cât și neprezentarea documentelor justificative șoferii vinovați au fost sancţionaţi contravențional cu amenzi totale de peste 43.000 de lei.”, se arată în comunicat.

Din totalul de sancțiuni, circa trei sferturi au fost aplicate doar în cursul zilei de joi, în zona Gara de Nord, de-a lungul a două ore, fiind amendați 11 șoferi care ofereau servicii de taximetrie fără să respecte legislația în vigoare. Nu în ultimul rând, autoritățile au reținut și 9 autorizații de taximetrie, ca măsură complementare,

În încheierea comunicatului, Poliția Locală București a transmis că va continua acțiunile care au ca scop verificarea legalității activității de taximetrie din Capitală.

Cookies