2,6 milioane de elevi vor merge la școală, începând de luni. Ministrul Educației solicită decalarea orelor

16 mai 2021
144 Afișari
2,6 milioane de elevi vor merge la școală, începând de luni. Ministrul Educației solicită decalarea orelor
Ce se întâmplă cu școala și cât va dura, de fapt, vacanța de Paști

2,6 milioane de elevi vor merge la școală, începând de luni, cu prezență fizică. Numărul elevilor este cu aproximativ 200.000 mai mare decât cel al elevilor care au fost prezenţi în bănci săptămâna trecută, a declarat ministrul Educației la Digi24. Astfel, Sorin Cîmpeanu a solicitat unităților de învățământ să păstreze programul decalat, pentru a nu se crea aglomerație.

654 de localități erau în scenariul galben, vineri, atunci când s-a stabilit cum vor merge elevii la școală în săptămâna care urmează. Astfel, peste 300.000 de elevi participă online la cursuri de luni. Restul de circa 2,6 milioane vor putea merge la școală de luni.

„Renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, face parte din Hotărârea de Guvern. Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Cîmpeanu a mai menționat că, la nivel local, comitetele pentru situaţii de urgenţă pot lua decizii „în situaţii speciale” cu privire la definirea spaţiilor publice în care masca de protecţie să fie purtată în exterior.

„Dacă sunt condiţii care generează aglomerări, sigur că rămâne purtarea măştii de protecţie”, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre testele rapide din unitățile de învățământ. El a precizat că testele pot fi folosite în unitățile de învățământ, însă nu pot fi contabilizate în calculul ratei generale de infectare, ceea ce este considerat a fi „un neajuns”.

„În plus, ele trebuie confirmate prin teste antigen rapide și mai apoi validate prin teste PCR, ceea ce ar îngreuna acest proces de testare. Pe altă parte, rămâne problema lipsei de personal sanitar necesar pentru administrarea acestor teste antigen rapide”, a conchis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației pentru sursa citată.

Cookies