25 tone de legume şi fructe fără acte de provenienţă şi cântare măsluite, într-o piaţă din Capitală

de:
06 oct. 2012
10 Afișari
25 tone de legume şi fructe fără acte de provenienţă şi cântare măsluite, într-o piaţă din Capitală

Poliţiştii au verificat producătorii agricoli şi persoanele juridice care comercializează produse de sezon en-gross în Piaţa Pucheni, din Sectorul 5, din Bucureşti. Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi protejarea populaţiei împotriva unor acte de comerţ ilicite, prin folosirea instrumentelor de măsurat în mod fraudulos sau care nu corespund din punct de vedere metrologic, potrivit evz.ro.

În cadrul acţiunii, au fost verificaţi patru agenţi operatori, 25 de agenţi agricoli, şi s-au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.500 de lei.

În urma controalelor, au fost confiscate peste 25 de tone de legume şi fructe, în valoare de aproape 30.000 de lei. Mai mult, au fost confiscate şi 17 cântare.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii l-au depistat pe un bărbat de 47 de ani, din judeţul Covasna, care oferea spre vânzare peste 10 tone de cartofi, în valoare de aproximativ 9.800 de lei, fără a putea prezenta documente de provenienţă. Bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, iar marfa a fost confiscată şi predată în vederea valorificării.

Cookies