25 de percheziții în București și Ilfov:persoane bănuite de evaziune fiscală și contrabandă cu tutun

de:
25 nov. 2014
0 Afișari
25 de percheziții în București și Ilfov:persoane bănuite de evaziune fiscală și contrabandă cu tutun

Operaţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi de contrabandă cu tutun şi produse din tutun, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Au fost emise 10 mandate de aducere, urmând ca persoanele identificate să fie conduse pentru audieri la sediul Secţiei 15 Poliţie.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia pentru Operaţiuni Speciale.

La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, după ce anterior, în perioada iulie – noiembrie a.c., au documentat activitatea infracţională a persoanelor vizate, bănuite că ar achiziţiona şi comercializa cantităţi mari de ţigarete, în mod ilicit.

Urmare a activităţilor desfăşurate, au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor aproximativ 1.200.000 de ţigarete, de diferite mărci, provenite din contrabandă, ce nu aveau aplicate timbru fiscal emis de autorităţile române. În urma probatoriului administrat în cauză, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru 23 de persoane, urmând ca acestea să fie prezentate magistraţilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Cookies