246 de locuințe sociale din Sectorul 6 sunt gata. Ciprian Ciucu: Așteptăm avizul de la Primăria Capitalei pentru a le branșa la utilități

18 nov. 2023
3022 Afișari
246 de locuințe sociale din Sectorul 6 sunt gata. Ciprian Ciucu: Așteptăm avizul de la Primăria Capitalei pentru a le branșa la utilități
246 de locuințe sociale din Sectorul 6 sunt gata. Ciprian Ciucu: Așteptăm avizul de la Primăria Capitalei pentru a le branșa la utilități | Sursa foto: Facebook - PS6

Primăria Sectorului 6 anunță că 246 de locuințe sociale au fost finalizate. Acum, Primăria Capitalei trebuie să dea avizul pentru ca cele trei blocuri ridicate pe strada Alexandru Ivasiuc să fie branșate la utilități.

246 de locuințe sociale din Sectorul 6 sunt gata

246 de garsoniere și apartamente-locuințe sociale au fost construite pe strada Alexandru Ivasiuc din Cartierul Crângași, Sectorul 6. Pentru ca bucureștenii să beneficieze de ele trebuie ca Primăria Capitalei să dea câteva avize, a explicat Ciprian Ciucu la lansarea raportului „Locuire precară și locuirea socială în București”, organizată de ActiveWatch.

Vine iarna și ar fi fost bine ca acești oameni, care așteaptă de ani de zile să primească de la noi un acoperiș desupra capului, să aibă casa lor. Am finalizat construcția, am fi putut să le atribuim încă de acum 6 luni, dar, din păcate, PMB ne întârzie cu niște avize. Sper să depășim situația, pentru ca oamenii să le poate ocupa cât mai repede.

Pe lângă aceste locuințe, pe Dealul Țugulea mai există încă 136, iar toate sunt închiriate.

În același timp se lucrează la partea de legislație privind așezările informale, adică locuințele improvizate, care se află în condiții precare, fără acces la utilități și fără acte de proprietate, apărute pe diverse terenuri.

Ciprian Ciucu a declarat că va construi locuințe în locul acestor așezări informale.

Chiar în zona Lacului Morii avem o comunitate de 15-20 de familii care stau informal pe un teren care nu aparținea nimănui. L-am intabulat și l-am dat în proiectare. Vom construi chiar acolo niște locuințe pentru acei oameni, la niște costuri modice. Căutăm în legislație să vedem care este exact forma prin care să le putem atribui direct.

Unii locuiesc acolo și de 20 de ani, au venit din diferite zone ale țării. Sunt de condiție modestă, lucrează, au copii pe care trebuie să-i ducă la școală. Iar pentru mine este foarte important ca aceștia să aibă un mediu familial propice acasă și un mediu școlar, pentru a putea rupe acest cerc vicios al sărăciei.

În luna ianuarie a acestui an, Ciprian Ciucu spunea că cele 246 de locuințe urmau să fie date în folosință în luna februarie.

Cum sunt ajutate persoanele și familiile defavorizate

Primăria Sectorului 6 a transmis și cum sunt ajutate persoanele și familiile defavorizate:

  • Chiria timp de maximum 24 de luni le este plătită astfel:
    • 1.000 de pe lună, pentru o persoană,
    • 1.700 de lei pentru o familie. În prezent, există 21 de beneficiari;
  • De peste un an, o familie de vârstnici expropriată de PMB, de pe Prelungirea Ghencea, este ajutată de PS6.

S-a intrat cu buldozerul în casa avută o viață, dar, pentru că nu era intabulată, oamenii nu-și pot primi banii. Primăria Capitalei nu le-a oferit niciun sprijin. Nu ne-a lăsat sufletul să-i vedem pe stradă, ai nimănui, și le-am oferit temporar un apartament social.

  • Șomerii și alte categorii defavorizate beneficiază de ajutor social. Prin DGASPC Sector 6, PS6 suportă o parte din datoria înregistrată de persoana/familia marginalizată social la furnizorii de servicii publice de strictă necesitate (consum fără penalități);
  • Fonduri din PNRR sunt accesate pentru construirea de locuințe la standarde nZEB pentru tinerii orfani care părăsesc sistemul de protecție.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies