Peste 240 de protestatari au fost duşi la poliţie, duminică seara. Mulţi dintre ei fac parte din galeriile echipelor de fotbal

de:
16 ian. 2012
0 Afișari
Peste 240 de protestatari au fost duşi la poliţie, duminică seara. Mulţi dintre ei fac parte din galeriile echipelor de fotbal

Protestele violente ce avut loc duminică în Capitală au lăsat urmări pentru autorităţi, dar şi pentru protestatari. 240 de persoane au fost conduse la poliţie şi au fost sancţionate contravenţional, iar pentru 36 de persoane s-au intocmit actele premergătoare pentru dosare penale pentru ultraj, distrugeri şi alte infracţiuni, au anunţat luni reprezentanţii Jandarmeriei Române. Trei dosare au fost deja prezentate la Parchet. De asemenea,trei persoane au fost reţinute, iar una dintre ele a fost deja prezentată instanţei.

Mulţi dintre protestatarii reţinuţi sunt membrii ai galeriilor echipelor de fotbal, cunoscuţi cu antecedente, au mai precizat reprezentanţii Jandarmeriei. Sapte dintre cei reţinuţi fac parte din galeria echipei Petrolul Ploieşti.

3 persoane reţinute, una fost dusă la instanţă

În urma violenţelor, zece jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care doi au rămas internaţi în spital.

Valoarea pagubelor materiale pentru Jandarmeria Română depăşeşte 150.000 lei. Pagube au suferit şi pompierii. O autospecială a fost avariată în proporţie 80%, iar o altă a fost atacată cu pietre fiind de asemenea afectată. Pagubele pentru pompieri se ridică la 5.500 lei.

Duminică au protestat la nivel naţional 8.700 de persoane. Doar în Capitală protestele au devenit violente.

Citeşte şi Bilanţul violenţelor din Centrul Capitalei: distrugeri pe 6 km

Cookies