24.000 de locuinţe se construiesc în prezent în Bucureşti şi împrejurimi. Câte urmează să fie finalizate până la finalul anului

16 mart. 2021
37 afișări
24.000 de locuinţe se construiesc în prezent în Bucureşti şi împrejurimi. Câte urmează să fie finalizate până la finalul anului

Un raport arată că peste 24.000 de locuinţe sunt în acest moment în construcţie în Bucureşti şi împrejurimi.

24.000 de locuinţe se construiesc în prezent în Bucureşti şi împrejurimi

Compania de consultanţă imobiliară SVN Romania susține că din cele 24.000 de locuinţe aproximativ 18.000 – 20.000 de locuinţe ar urma să fie finalizate în acest an.

Institutului Naţional de Statistică anunță că 20.733 de locuinţe au fost finalizate anul trecut în regiune, în creştere cu aproximativ 40% faţă de anul 2019.

„Contextul general dificil prin care trecem a avut un impact limitat asupra pieţei rezidenţiale, care a rezistat foarte bine şocului produs de efectele macroeconomice ale pandemiei Covid-19. S-au înregistrat creşteri ale tranzacţiilor în toate marile oraşe din România, livrările au înregistrat noi recorduri în Bucureşti iar accesibilitatea achiziţionării unei locuinţe a ajuns la cel mai bun nivel din istoria recentă. Astăzi ne aflăm într-un moment mai bun comparativ cu cel în care eram acum un an, când actuala criză sanitară a debutat pe plan local. 2021 are deci premisele pentru înregistrarea unor noi rezultate bune”, a declarat, preşedintele SVN Romania, Andrei Sârbu.

Câte urmează să fie finalizate până la finalul anului

Aproximativ 55,2% dintre locuinţele ieftine, care sunt amplasate în proiecte aflate în marile cartiere ale oraşului sau în zone mărginaşe, vor fi finalizate în acest an.

La începutul lui 2021, accesibilitatea achiziţionării unei locuinţe noi în Bucureşti a ajuns la cel mai bun nivel al său din istorie.

SVN Romania este unul dintre cei mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România.

Cookies