ESENTIAL

23.000 de bucureşteni au de recuperat peste 25.000.000 de lei de la Fisc. CÂT IA CEL MAI MULT

Bucureştenii care au profesii liberale şi au plătit contribuţii mai mari la stat pentru activitatea desfăşurată în 2011 încep să îşi recupereze banii plătiţi în avans. 

Potrivit ultimelor datelor centralizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti (DGFPM), la solicitarea B365.RO, 23.107 persoane au de luat diferenţe de impozit de la stat. Suma totală pe care o au de recuperat bucureştenii se ridică la 25.083.372 lei (aprox. 5,6 milioane euro). 

În aceste condiţii, cel puţin teoretic, fiecare din aceste persoane ar avea de luat, în medie, câte 1.085 lei (241 euro). 

Cei mai mulţi bani intră în conturile unui consultant fiscal

Conform sursei citate, cea mai mare sumă pe care trebuie să o încaseze un bucureştean este de 1.049.449 lei (peste 233.000 euro), acesta fiind de profesie consultant fiscal la o companie privată. Sume considerabile au de recuperat de la stat şi doi avocaţi din Bucureşti. 

Cele mai mari sume care vor intra în contul celor cu profesii liberale din Bucureşti pot fi consultate aici, în tabel. 

Procedura de restituire a sumelor provenite din diferenţele de impozit este în curs de desfăşurare, banii urmând să ajungă la beneficiari în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziilor de impunere, după cum susţin reprezentanţii Fiscului. Potrivit prevederilor legale în vigoare, restituirea sumelor se face fie prin mandat poştal, în cazul în care beneficiarii au de luat de la stat sume cuprinse între 5 şi 150 de lei, fie prin trezorerie sau prin virament bancar în contul contribuabililor, la solicitarea scrisă a acestora, pentru cei care au de încasat mai mult de 150 de lei.

Un avocat trebuie să dea înapoi 615.000 euro

Potrivit evidenţelor fiscale, alţi 44.911 bucureşteni au de dat înapoi la Fisc 162.376.796 lei (circa 36 milioane euro), adică fiecare din aceştia ar avea teoretic de plătit, în medie, câte 3.615 lei (800 euro). 

Datele centralizate de DGFPM Bucureşti arată că, în urma regularizării impozitului pe venit, un avocat din Capitală trebuie să plătească statului încă 2.763.620 lei din cauză că acesta a obţinut venituri mai mari decât a anticipat. De asemenea, în topul celor mai mari sume de achitat se află un alt coleg de breaslă şi un inventator. 

Cele mai mari sume pe care le au de plată practicanţii profesiilor liberale din Bucureşti pot fi consultate în tabel, aici. 

Şi în acest caz, sumele trebuie achitate la Fisc în cel mult două luni de la primirea înştiinţării de plată prin poştă, în caz contrar urmând să fie percepute penalităţi pentru fiecare zi de întârziere. 

De altfel, avocaţii deţin capul de afiş când vine vorba de veniturile pe care le obţin. Este şi cazul lui Florentin Țuca, fondator şi managing partner al firmei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii care, în 2011, a avut un venit de 18.661.915 lei (aprox 4,15 milioane euro), adică peste 11.000 de euro pe zi despre care B365.RO a scris aici. 

Citeşte şi Cât câştigă bucureşteanul care îşi permite să îşi cumpere câte un Ferrari în fiecare lună. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button