22 milioane de euro pentru Străpungerea Grigorescu – Splai Dudescu. Lucrarea va fi gata în 2012

de:
26 ian. 2011
0 Afișari
22 milioane de euro pentru Străpungerea Grigorescu - Splai Dudescu. Lucrarea va fi gata în 2012

Lucrarea constă în lărgirea Bd. N. Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri şi lărgirea trotuarelor la 5 metri. La intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu va fi construit un pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa. Pasajul va avea câte două benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. În lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului două poduri cu câte trei benzi pe sens.

Lucrarea va costa municipalitatea 22 milioane de euro. La această sumă se mai adaugă şi cea pentru exproprieri care deocamdată nu a fost stabilită.

„Acum lucrează evaluatorii la exproprieri. Vor fi expropriate 160 de terenuri şi imobile”, a precizat Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

Primăria vrea să reducă suprafaţa pentru care vor fi plătite despăgubiri la exproprierea terenurilor, de la 110.000 de metri pătraţi la circa 65.000, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu. Iniţial, municipalitatea voia să ofere despăgubiri de 48 de milioane de euro pentru 110.000 de metri pătraţi pe care se află terenuri şi case ale unui număr de 726 de proprietari, însă suma a fost considerată, în final, ca fiind prea mare.

Lucrarea va fi finalizată în 2012, au spus reprezentanţii primăriei.

Cookies