22 de PERCHEZIŢII DIICOT, în Bucureşti şi alte două judeţe: Două reţele de hackeri, anihilate

de:
09 mart. 2015
2 Afișari
22 de PERCHEZIŢII DIICOT, în Bucureşti şi alte două judeţe: Două reţele de hackeri, anihilate

22 de percheziţii DIICOT au loc luni dimineață în Capitală, Predeal, Ploieşti şi Constanţa, informează B1 TV.

Vizate de anchetatori sunt două grupări, acuzate de fraude informatice. Suspecţii ar fi ar fi luat bani din bănci folosind carduri obţinute fraudulos.

Una dintre grupări s-ar fi ocupat şi cu confecţionarea de aparatură cu ajutorul căreia copiau carduri.

Două dintre persoanele suspectate au fost prinse în timp ce se îndreptau spre aeroportul Henri Coandă. Prejudiciul în acest caz este de un milion de lei.

Anchetatorii au descins la locuintele suspectilor, din Bucuresti si judetele Brasov, Prahova, Constanta, Suceava si Arad, urmand sa puna in aplicare 15 mandate de aducere, potrivit unor surse judiciare.

Cele 15 persoane vizate, care urmeaza sa fie duse la audieri, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov, sunt suspectate intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fraude informatice.

Potrivit surselor citate, membrii gruparii ar fi furat bani din conturile unor cetateni canadieni, dupa ce acestia ar fi apelat la serviciile unor firme de turism. Perchezitiile sunt facute de procurorii DIICOT Brasov si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Braşov au destructurat o grupare infracţională care ar fi cauzat un prejudiciu de 1.000.000 de lei, prin infracţiuni informatice. / 15 persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 9 martie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa şi Prahova şi în municipiul Bucureşti, la membrii a două grupări infracţionale organizate, specializate în infracţiuni informatice, potrivit unui comunicat de presă remis de IGPR.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate instrucţiuni de confecţionare a dispozitivelor, fotografii cu modele de ATM-uri. De asemenea, au fost identificate sute de serii de carduri bancare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2014 – decembrie 2014, membrii unei grupări ar fi solicitat şi obţinut de la mai multe instituţii bancare, prin intermediul unor societăţi comerciale cu profil turistic, POS-uri cu preautorizare, pe care le-ar fi folosit ulterior la extrageri frauduloase.

Aceştia ar fi urmărit înfiinţarea de noi societăţi comerciale cu profil turistic, prin intermediul cărora să poată obţine sume consistente de bani, intenţionând să acţioneze în Suceava, Vaslui, Sibiu, Piteşti, Petroşani, Predeal şi Bucureşti.

De asemenea, a fost documentată activitatea infracţională a altei grupări, care acţiona pe raza municipiului Constanţa, în legătură cu prima grupare menţionată, care ar fi desfăşurat operaţiuni de skimming, prin confecţionarea de dispozitive artizanale destinate montării pe ATM-uri pentru captarea datelor relevante ale cardurilor bancare.
Ulterior, datele ar fi fost utilizate pentru inscripţionarea cardurilor blank şi retragerea sumelor de pe cardurile astfel clonate.

În cursul zilei de astăzi, doi dintre cei în cauză, care ar fi intenţionat să părăsească România, au fost surprinşi de poliţişti şi procurori, în timp ce se deplasau spre Aeroportul Otopeni, având asupra lor dispozitive artizanale, folosite în activitatea infracţională.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Sunt puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al D.I.P.I..

La acţiune au participat şi jandarmi.

Cookies