210 km de conducte din rețeaua de termoficare a Capitalei intră în reparații la primăvară. Nicușor Dan anunță semnarea a 5 contracte de reabilitare

01 nov. 2022
468 Afișari
210 km de conducte din rețeaua de termoficare a Capitalei intră în reparații la primăvară. Nicușor Dan anunță semnarea a 5 contracte de reabilitare
210 km de conducte din rețeaua de termoficare a Capitalei intră în reparații la primăvară. Nicușor Dan anunță semnarea a 5 contracte de reabilitare / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că astăzi, 1 noiembrie 2022, au fost semnate cele 5 contracte pentru reabilitarea rețelei de termoficare din București.

210 km de conducte din rețeaua de termoficare a Capitalei vor intra în reparații

Nicușor Dan a semnat astăzi, împreună cu reprezentanții companiilor ce au câștigat licitația, contractele pentru reabilitarea rețelei de termoficare din oraș. În cadrul acestor lucrări vor fi reabilitați 210 kilometri de rețea de termoficare.

Finanțarea pentru aceste lucrări este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), anunță edilul Capitalei.

Primarul general a mai spus și că această investiție este cea mai mare din acest mandat. Valoarea totală a acesteia este de 260 de milioane de euro. Din această sumă, 200 de milioane de euro sunt din fonduri nerambursabile.

Primăria a anunțat că lucrarea a fost împărțită pe 5 loturi, fiecare cu o lungime de aproximativ 40 de km. Pentru toate 5, constructorii care au câștigat licitația sunt români.

 • Lotul 1 – Magistrala II SUD
  • Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA (asociat)
 • Lotul 2 – Magistrala II – III Grozăvești
  • Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA (asociat)
 • Lotul 3 – Magistrala V Grozăvești
  • Asocierea CONSTRUCTII ERBAȘU SA (Lider) –  CONSIX CONSTRUCȚII SRL (asociat)
 • Lotul 4 – Magistrala Progresu – Berceni
  • Asocierea CONSTRUCTII ERBAȘU SA (Lider) –  CONSIX CONSTRUCȚII SRL (asociat)
 • Lotul 5 – Magistralele II Sud, II-III Grozăvești, V Grozăvești, Progresu – Berceni, II Vest, I-II-III Vest
  • Asocierea SC ENERGOMONTAJ SA (Lider) – SC ELSACO ELECTRONIC S.R.L (asociat) – SICOR SRL (asociat) – IPCT INSTALAȚII S.R.L.(asociat)

Facturile la căldură se vor dubla iarna asta

Nicușor Dan le-a transmis bucureștenilor, în cadrul unui interviu la Digi24, că în această iarnă facturile la căldură se vor dubla față de cele de anul trecut. Acest lucru se întâmplă deoarece prețul gigacaloriei a crescut în luna aprilie de la 160 de lei la 350 de lei.

Cu toate astea, primarul general a transmis că Bucureștiul are cel mai scăzut preț pentru gigacalorie din toată țara. Acesta a declarat că alte orașe din țară au prețuri cuprinse între 400-500 de lei.

În anul 2021, rețeaua de termoficare din București a înregistrat pierde de 37%, conform Hotnews. asta înseamnă, ca aproximativ 500 de milioane de lei au fost risipiți, iar bucureștenii nu au beneficiat de agentul termic.

Conform bilanțului energetic se estimează că pentru a reabilita întregul sistem de transport al agentului termic din București ar fi necesar un proiect extrem de amplu. Acesta s-ar desfășura pe o perioadă ce cel puțin 20 de ani și ar costa peste 1 miliard de euro.

Cookies