ESENTIAL

21 de ONG-uri îi cer Elenei Udrea oprirea lucrărilor pe Berzei-Buzeşti

Organizatiile sustin ca de la inceputul lucrarilor la diametrala Buzesti-Berzei, Inspectoratul Teritorial in Constructii Bucuresti-Ilfov, structura aflata in subordinea Ministerului, si-a incalcat de mai multe ori atributiile legale si a favorizat continuu beneficiarul si constructorii. “Inspectoratul de Stat in Constructii este o institutie aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii care poate opri demolarile. Solicitam doamnei ministru sa se respecte legea. Cerem suspendarea lucrarilor la diametrala Buzesti-Berzei in conditiile in care două instanţe s-au pronuntat asupra ilegalităţii Planului Urbanistic Zonal care stă la baza lucrărilor”, a declarat pentru B365.ro presedintele Asociatiei “Salvati Bucurestiul”, Nicusor Dan.

Mai mult, oengistii considera inacceptabil ca pentru un proiect de asemenea anvergura, Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa nu fi organizat nici macar o dezbatere publica, astfel ca ai reitereaza solicitarea din februarie 2011 ca Ministerul Dezvoltarii sa organizeze o serie de dezbateri publice asupra proiectului.

De altfel, ONG-urile au anuntat ca analiza abuzurilor la diametrala Buzesti-Berzei face obiectul dosarului 1600/2010 deschis de Comisia de Petitii a Parlamentului European.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button