ARHIVA B365

205 DECESE în România din cauza COVID-19

Numărul deceselor a ajuns la 205, cele mai recente anunţate fiind cele ale unui bărbat de 90 de ani din judeţul Botoşani şi al unei femei de 67 de ani din judeţul Botoşani.

În cazul bărbatului de 90 de ani, din judeţul Alba, debutul bolii a fost pe data de 06.04.2020 cu febră, dispnee, insuficienţă respiratorie, în aceeaşi zi fiind internat la SJU Alba Iulia, în Secţia ATI cu sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie. insuficienţă respiratorie acută, tromboză venoasă profundă şi COVID-19 in observaţie. Diagnosticul în cazul său a fost confirmat pe data de 07.04.2020 în laboratorul DSP Alba, zi în care a şi decedat.

Femeia de 67 de ani, din judeţul Botoşani a fost internată în perioada 18/03-31/03/2020 în SJU Botosani-Sectia Cardiologie şi reinternată pe data de 4 aprilie în Spitalul de Boli infecţioase Botoşani.
Femeia a decedat pe 5 aprilie, diagnosticul fiind confirmată pe data de 7 aprilie în laboratorul SCBI Iaşi.

Conditii medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II insulino-necesitant. Cardiomiopatie dilatativa. Bloc de ramura major. Insuficienta aortica, mitrala si tricuspidiana.Insuficienta cardiaca nivel III NIHA.
ŞTIREA INIŢIALĂ – Printre decesele anunţate miercuri se numără şi cel al ambulanţierului de 53 de ani din Suceava, primul cadru medical victimă a virusului. Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în 24 martie, el fiind testat şi a primit rezultatul pozitiv în 30 martie. Acesta a fost internat la domiciliu şi nu a acceptat internarea. Bărbatul a murit acasă, marţi.

Un alt deces este al unei femei de 61 de ani din jud.Mureş.
Debut bolii a fost în 1 aprilie, cu dureri precordiale şi retrosternale şi cu dispnee severa, fiind internată în 4 aprilie la Spitalul Municipal Târnăveni-Secţia ATI, apoi transferată pe data de 6 aprilie la SCJU Tg.Mures – Secţia ATI. Femeia a murit marţi. Ea avea condiţii medicale pre-existente: insuficienţă mitrală şi boală hepatică cronică.
O femeie de 38 de ani, din judeţul Constanţa a murit marţi, boala debutând în 23 martie, Femeia a fost internată la ATI în 31 martie, diagnosticul fiind confirmat în 1 aprilie. Femeia nu avea condiţii medicale preexistente.

O altă victimă este o femeie de 90 de ani, din Bucureşti, a cărei stare generală s-a modificat în 4 aprilie, diagnosticul de coronavirus fiind confirmat ân 7 aprilie. Ea a fost transferată din Spitalul „Floreasca” Bucureşti la INBI „Prof.Dr.Matei Bals” pe data de 6 aprilie. Femeia, care era hipertensivă, a murit marţi.
Un bărbat de 57 de ani din Bucureşti a fost confirmat în 26 martie, fiind transferat în 4 aprilie din Spitalul Elias la Spitalul Colentina şi raportat la DSP Bucureşti în 7 aprilie, când a decedat. El avea hipertensiune şi diabet zaharat.

O altă persoană decedată este o femeie de 76 de ani din Bucureşti.
Internată pe data de 7 aprilie în Spitalul Pantelimon cu insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie, ea a necesitat ventilatie mecanica.
Diagnosticul de coronavirus a fost confirmat pe data de 7 aprilie, când femeia a şi decedat.
Femeia suferea de obezitate, diabet zaharat tip II, polineuropatie, boală renală cronicî st.III.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button