2022 = zero parcări de biciclete în București amenajate de municipalitate. În 2020, Nicușor Dan publica o fotografie și avansa o idee simplă

27 sept. 2022
1800 Afișari
2022 = zero parcări de biciclete în București amenajate de municipalitate. În 2020, Nicușor Dan publica o fotografie și avansa o idee simplă

Ce spunea Nicușor Dan în 2020 când publica o fotografie și avansa o idee simplă care necesită 3 zile de pus în practică?

Bicicleta nu este nici în 2022 un mijloc de deplasare la modă în București. Se vede cu ochiul liber că bucureștenii nu merg cu bicicleta în scop utilitar, la serviciu sau la activitățile curente, din multiple motive, majoritatea din siguranță personală, dar nici nu sunt încurajați să dețină una, pe care să o poată lăsa/depozita într-o parcare publică.

În mai 2020, Nicușor Dan, aspirant la calitatea de primar general în calitate de candidat, dădea un exemplu de bună practică din Cluj-Napoca. Postarea sa poate fi găsită ușor, iar ideea pare și acum la fel de ușor de pus în aplicare.

Modelul din Cluj era, o sugereză și fotografia: amenajarea a 50 de locuri de parcare pentru biciclete într-o parcare publică, într-o locație închisă față de restul parcării, filmată permanent.

Accesul s-ar face pe bază de abonament. ”O idee care poate fi multiplicată la blocurile cu multe apartamente, unde locatarii care folosesc bicicleta sunt nevoiți să o urce în apartament.”, spunea candidatul ajuns primar al Bucureștiului, Nicușor Dan.

Până în 2022, nici după septembrie 2020, după ce Nicușor Dan a câștigat funcția de primar general, nu s-a amenajat vreo parcare de biciclete.

În mai 2022, municipalitatea a deschis parcarea acoperită de 500 de locuri de la capătul Șoselei Pantelimon, iar ideea s-ar fi putut regăsi, mai ales că în zonă sunt multe ansambluri de blocuri. Ce e drept, în parcare a fost montat un banal rastel de biciclete, care stă, după cum se vede, mai tot timpul gol.

Am încercat să luăm legătura cu primarul general Nicușor Dan, fără succes însă.

În București, singura parcare de biciclete profesionistă a fost concepută pentru locuitorii din Sectorul 6.

Patru parcări pentru biciclete din București au fost realizate stradal cu un tarif de închiriere pentru un loc de 100 de lei pe an.

„Avem primele 4 parcări de biciclete în București! Le-am pus la cca. 1 – 2 km de stațiile de metrou, în sprijinul conceptului «last mile», în zone cu blocuri, pentru că bicicletele sunt dificil de ținut în apartament. Accesul este securizat se face cu cartele și vor fi supravegheate video. Alocarea se va face în ordinea cronologică a cererilor. În următoarea ședință de Consiliu Local vom vota regulamentul si vom da drumul la înscrieri”, a anunțat Ciprian Ciucu în august 2022, pe pagina sa de Facebook.

în Sectorul 6 parcările inteligente pentru biciclete sunt în: Aleea Ramnicel x Prelungirea Ghencea, Strada Vintila Mihailescu nr.12 și Strada Ghirlandei nr. 7.

Îți mai recomandăm și:

Cookies