2000 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de siguranță publică la primul meci din București de la EURO 2020

11 iun. 2021
68 Afișari
2000 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de siguranță publică la primul meci din București de la EURO 2020

Aproximativ 2000 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de siguranță publică la primul meci din București de la EURO 2020.

Un important dispozitiv integrat format din jandarmi, polițiști și pompieri va asigura siguranța publică cu prilejul desfășurării activităților legate de Euro 2020.

Astfel, Poliția Rutieră va fluidiza traficul, va asigura trasee de deplasare spre și de la Stadionul Arena Națională, dar și spre cele de antrenament, precum și afluirea și defluirea spectatorilor, indiferent de mijloacele de transport folosite.

„Suntem în măsură să îndrumăm participanții pe rute care să le permită să ajungă acolo unde au nevoie fiecare”, a declarat reprezentantul Poliției Capitalei.

Dispozitivul de ordine publică format din polițiști și jandarmi va asigura toate zonele Municipiului București.

O prezență sporită a forțelor de ordine se va face simțită în zonele de atracție turistică, precum Parcul Herăstrău și Centrul Istoric. Polițiști în uniformă dar și în civil se vor asigura ca toată lumea să se poată bucura de acest eveniment sportiv.

Suporterii care sosesc pentru a participa la evenimentele sportive vor fi supravegheați pe tot traseul de la Aeroportul Otopeni, până la stadion. Pentru primul meci, vor fi mobilizați 2000 de jandarmi.

ISU București-Ilfov a verificat toate zonele în care se vor afla cei mai mulți suporteri, precum Arena Națională, Centrul Istoric, celelalte stadioane și spatiile de cazare.

„Nu au fost identificate deficiențe care să pună în pericol viața cuiva”, a declarat reprezentantul ISU.

Cu toate acestea, pe linie operativă, au fost luate măsuri deosebite astfel încât gestionarea evenimentului principal de la Arena Națională să adune toate categoriile de resurse de care dispune ISU.

Astfel, 150 de pompieri au fost mobilizați pentru evenimentul principal de pe Arena Națională. De asemenea, în proximitatea stadionului, va fi instalat un centru de comandă mobil, care va funcționa și ca dispecerat local, pentru a prelua toate posibilele evenimente.

La activitate, va participa și un elicopter SMURD care va putea prelua cazurile grave.

Cookies