ARHIVA B365

200 de persoane, audiate în DOSARUL COLECTIV

„Am văzut exact cum a luat foc tavanul instant, dar am ieşit.”, spune un martor. Un alt supraviețuitor povestește: „Am fost prins exact în uşă, au călcat câţiva pe mine şi apoi au început să cadă pe mine toţi”.

Peste 60 de oameni care erau în club când a izbucnit incendiul au depus plangeri penale pentru vătamare corporală. Lor li se adaugă cei peste 100 care sunt acum internaţi. Mulţi vor să ceară daune morale celor pe care judecătorii îi vor găsi vinovaţi.

„Greşeala a fost că acolo era o singură ușă, o singură ieşire. Nu are logică”, spune un tânăr, conform digi24.ro.

11 suspecţi au fost arestaţi după incendiul din clubul Colectiv. Între timp, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, arestat în dosarul pentru tragedia de la Colectiv, a fost eliberat miercuri. Acesta a ieşit din arestul Poliţiei Capitalei în jurul orei 17.20. Fostul edil nu a făcut nicio declaraţie publică. Decizia a fost luată, miercuri, de Curtea de Apel și este definitivă și executorie. Judecătorul Lucian Constantinescu a decis să nu se ia nicio măsură împotriva lui Piedone. Detalii, aici. 

Supraviețuitorii din Colectiv au ridicat de la poliție obiectele pierdute în club. CE AU DESCOPERIT

Marți și miercuri, cei care au fost pe 30 octombrie în clubul Colectiv, dar au scăpat nevătămați, au venit la poliție să recupereze obiectele personale pierdute în noaptea tragediei.

Un bărbat care s-a prezentat la poliție pentru a-și recupera geaca pierdută în clubul Colectiv a rămas surprins când a văzut pachetul primit de la poliție: geaca era neatinsă de flăcări! Chiar si asa, omul nu vrea sa-si mai aduca aminte prin ce a trecut iar geaca l-ar impiedica sa uite: „La ce s-o port? O curat si-o arunc”, a spus barbatul despre geaca recuperata, scrie cancan.ro.

Bilanțul negru al victimelor din Colectiv a ajuns la 50. Vlăduţ Roberto Andy, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit miercuri, în Marea Britanie, în ziua în care împlinea 19 ani, iar câteva ore înaintea lui a decedat Elena Niţu, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic „A.D. Xenopol” din Capitală.

13 persoane au decedat weekend-ul trecut, atât în spitalele din Capitală, cât și în străinătate. Cei care și-au pierdut viața în ultimele zile sufereau de insuficiență organică sistemică.

 

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button