200 de bănci noi, pe Bd. Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii. Fără spătar, că-s în zonă de tranzit. Și în parcurile Carol, Cișmigiu și Herăstrău vor fi bănci noi, dar cu spetează

06 feb. 2024
4193 afișări
200 de bănci noi, pe Bd. Unirii, între Piața Constituției și Piața  Unirii. Fără spătar, că-s în zonă de tranzit. Și în parcurile Carol, Cișmigiu și Herăstrău vor fi bănci noi, dar cu spetează
200 de bănci noi, pe Bd. Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii. Fără spătar, că-s în zonă de tranzit. Și în parcurile Carol, Cișmigiu și Herăstrău vor fi bănci noi, dar cu spetează | Sursa foto: Facebook - Nicorel Nicorescu

Sute de bănci au fost montate pe Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii, anunță Nicorel Nicorescu. Urmează să fie montate și în parcurile Carol, Cișmigiu și Herăstrău.

Au fost montate 200 de bănci pe Bulevardul Unirii

ALPAB a montat 200 bănci pe Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii, anunță Nicorel Nicorescu, Consilier General al PMB, pe pagina de Facebook.

Acestea nu au spătar pentru că zona este una de tranzit, însă cele din parcuri vor avea, explică Nicorescu.

Bănci se vor monta și în Parcul Carol, unde au început operațiunile pentru turnarea bazelor necesare pentru acest lucru. Operațiunea se va extinde și în parcurile Cișmigiu și Herăstrău.

În total vor fi montate aproximativ 1.500 bănci noi în locurile în care cele vechi erau distruse sau într-o stare precară.

Lupta dintre Primăria Capitalei și ciorile din Cișmigiu

Primăria Capitalei anunța la începutul acestei luni că timp de aproape două săptămâni, adică până la data de 13 februarie, ALPAB testează un nou sistem pentru alungarea ciorilor din Cișmigiu.

Municipalitatea a transmis că vor fi folosite echipamente moderne, care le vor provoca ciorilor neplăceri auditive și vizuale atât de mari, încât își vor lua zborul din parc.

Sistemul constă într-un echipament sonic 3D de ultimă generație – BirdXPeller Pro v.2 care folosește sunete înregistrate din natură, specifice păsărilor de pradă sau a altor zburătoare aflate în pericol, realizând un mediu ostil păsărilor dăunătoare. Sistemul mai conține si un dispozitiv vizual stroboscobic inovativ Bird Deflector care împiedică apropierea păsărilor prin lumini intermitente.

Ciorile sunt o prezență mai veche și constantă din Parcul Cișmigiu. Situația a devenit extrem de problematică de câțiva ani.

În ultimii anii, Primăria Capitalei a tot încercat să câștige lupta cu ciorile, folodind tot felul de metode pentru a le face să dispară, însă fără succes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies