ȘTIRI

200.000 de pensii vor fi recalculate

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, la Realitatea TV, că speră ca recalcularea acestor pensii să fie finalizată până la sfârşitul anului, astfel încât, incepând de anul viitor, să fie returnaţi banii. „Nu se poate ca oamenii să rămână fără acest drept. Nu se vor tăia pensiile. Coeficienţii sunt mai mari pentru 2011 si 2012 decât cei din 2013. Nu am hotărât dacă banii vor fi daţi într-o singură tranşă sau mai multe” a spus Câmpeanu.

Ministrul a evitat să spună dacă există bani în buget pentru această recalculare, arătând că estimările nu sunt încă finalizate.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, pe 31 octombrie, că prevederile din OUG nr. 1/2013 declarate neconstituţionale erau prevăzute în Legea pensiilor, dar au fost prorogate de Guvernul Boc, astfel că, prin ordonanţă, ele au fost puse în aplicare.

CCR susține că persoanelor al căror drept la pensie s-a deschis începând cu luna ianuarie 2011 până la data de 23 ianuarie 2013 li se vor aplica dispozițiile art.170 din Legea nr.263/2013.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button