ARHIVA B365

20 de infochioşcuri cu touchscreen vor fi montate în Capitală

Primăria Capitalei intenţiona să monteze în acest an 100 de infochioşcuri în Bucureşti. Bugetul pentru această investiţie era de 2 milioane de lei. Consilierii generali au redus însă drastic fondul pentru această investiţie, în final rămânând bani pentru doar 20 de astfel de infochioşcuri.

În acest moment sunt montate 14 infochioşcuri. Urmează să mai fie montate încă şase. Acum funcţionează doar trei, pe care se fac probe. Toate vor fi însă funcţionale până la mijlocul sau sfârşitul acestei luni. Acestea vor fi montate în aproprierea pieţelor, staţiilor de autobuz şi de metrou„, a declarat pentru B365.ro, directorul Direcţiei Generale de Operaţiuni din cadrul Primăriei Capitalei, Aurel Vlaicu.

Ecranele vor oferi informaţii utile pentru călătorii aflaţi în staţiile RATB sau Metrorex. „Utilizatorul va putea identifica corect în ce loc din Bucureşti se află, ce mijloace de transport poate folosi pentru a ajunge la destinaţia dorită. De asemenea, va avea acces şi la o hartă a transportului din Capitală”, a precizat Aurel Vlaicu.

Pe viitor se intenţionează şi implementarea unui program care să îi informeze pe călători în cât timp ajunge mijlocul de transport dorit în staţie.

Aceste infochioşcuri nu au legătură cu cele trei ecrane touchscreen cu acces gratuit la internet din staţiile de autobuz Victoriei, Piaţa Romană şi Universităţii, care fac parte dintr-o campanie Orange.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button