20 de puncte termice din București vor avea minicentrale noi. PMB: Acestea deservesc peste 340 de blocuri

27 mart. 2023
253 afișări
20 de puncte termice din București vor avea minicentrale noi. PMB: Acestea deservesc peste 340 de blocuri

Primăria Municipiului București își propune să îmbunătățească funcționarea a 20 de puncte termice din toate sectoarele Capitalei. Acest lucru va fi posibil prin montarea unor capacități modulare de producere a energiei termice, în proximitatea punctelor termice.

20 de minicentrale mobile vor fi amplasate în toate sectoarele din București

Proiectul ce prevede îmbunătățirea funcționării celor 20 de puncte termice va fi dezbătut de Consiliul General al Capitalei în ședința de joi pentru aprobarea studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Punctele termice, în număr de 20, deservesc peste 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente și aproximativ 40.000 de locatari, conform Agerpres.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 134 de milioane de lei cu TVA. Durata lucrărilor de execuție este de 10 luni. Valoarea estimativă a dotărilor și echipamentelor este de 88 milioane de lei.

Vechimea unor tronsoane importante de termoficare este mai mare de 40 de ani, conform raportului de specialitate. Din acest motiv, punctele termice care se află la capetele de rețea nu pot asigura serviciul de furnizare a agentului termic și a apei calde la parametrii înalți.

Prin implementarea proiectului și a minicentralelor se va diminua poluarea produsă:

În aceste condiţii, se propune amplasarea de capacităţi modulare de producere de energie termică în punctele critice din reţea, care pot asigura confortul termic al populaţiei deservite de aceste puncte termice. (…) Prin implementarea minicentralelor termice containerizate mobile se diminuează şi poluarea generală generată de producerea agentului termic primar în cadrul termoficării prin tehnologiile moderne şi de randament ridicat utilizate, conform sursei citate de Agerpres.

Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp de clădire

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis că Spitalul Clinic Colentina va beneficia de un nou corp de clădire, destinat secției de ortopedie din cadrul unității medicale. Această nouă clădire va avea săli de operație și săli de terapie intensivă.

Acesta a mai spus că sălile vor fi echipate cu aparatură medicală de ultimă generație.

Contractul pentru proiectare și execuție a noii clădiri a fost semnat joi, 23 martie 2023, de către Horia Tomescu, coorodnator al instituției Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București

Execuția lucrărilor are un termen de 12 luni, iar valoarea totală a contractului este de 41.211.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies