20 de persoane, acuzate că vindeau droguri elevilor de liceu din București. Polițiștii efectuează percheziții domiciliare

20 mart. 2023
170 Afișari
20 de persoane, acuzate că vindeau droguri elevilor de liceu din București. Polițiștii efectuează percheziții domiciliare
20 de persoane, acuzate că vindeau droguri elevilor de liceu din București. Polițiștii efectuează percheziții domiciliare. Sursa foto: DIICOT

20 de persoane urmează să fie duse la audieri în cursul zilei de astăzi, fiind acuzate că le vindeau droguri unor elevi din liceele din București.

Conform unui comunicat, polițiștii vor efectua luni, 20 martie 2023, percheziții domiciliare în Capitală.

Persoanele în cauză comercializau droguri de mare risc

DIICOT a anunțat că vor fi efectuate percheziții domiciliare în București, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc:

Astăzi,  20.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.”

Au fost depistate peste 20 de persoane care vindeau substanțe interzise în liceele din București. Printre consumatori s-ar fi numărat și elevi.

Persoanele în cauză și-ar fi început activitatea la începutul anului 2022, anunță DIICOT:

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare  risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.”

Până în acest moment, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost depistate substanțe interizise precum:

  • canabis
  • cocaină
  • ketamină
  • comprimate Xanax

Membrii grupării infracționale organizate urmează să fie conduși la audieri la sediul DIICOT- Structura Centrală.

În comunicat se mai precizează că:

Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”.
Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies