20 de corturi medicale anticaniculă, instalate în Capitală

de:
06 iul. 2015
2 Afișari
20 de corturi medicale anticaniculă, instalate în Capitală

Primăria Capitalei prin Administratia Spitalelor si Serviciilor  Medicale a inceput, luni, amplasarea a 20 de coturi medicale anticanicula. Acestea vor fi dotate cu aer conditionat, apa, personal medical, aparatura de specialitate si toalete ecologice si vor fi amplasate zilele acestea in zone cu trafic intens din Capitala:

-Piata Victoriei
-Piata Romana (rond ASE)
-Piata Romana (metrou)
-Piata Universitatii – Spital Coltea
-Piata Universitatii (Arhitectura)
-Piata Unirii (Magazin Unirea)
-Piata Unirii (Regina Maria)
-Piata Unirii (Piata 11 iunie)
-Piata Moghioros
-Piata C.A. Rosetti
-Piata Iancului (metrou)
-Dristor (metrou)
-Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle)
-Parcul Cismigiu (vizavi de sediul PMB)
-Parcul Carol
-Piata Roma
-Piata Muncii
-Piata Crangasi
-Magazin Bucur Obor
-Gara de Nord

De asemenea, Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat (in intervalul orar 08.00 -16.30):

– Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,
– Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,
– Cantina sociala Grivita – calea Grivitei 216 sector 1,
– Cantina sociala Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2,
– Cantina sociala Ferentari – Calea Ferentari nr 191 – sector 5,
– Cantina sociala Sfantul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1,
-Policlinica sociala Baba Novac – Str. Dristorului, nr. 81-88, Sector 3
-Santhe fito ceainarie – str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (in intervalul 08.00-22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulti Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajata pentru igiena personala, intre orele 08.00-16.30. Mai mult, DGASMB pune la dispozitia persoanelor varstnice, de peste 60 de ani, si a
celor care nu se pot deplasa, numarul de telefon: 021.314.23.15 pana la orele 16.30, pentru situatiile in care acestia au nevoie de medicamente.

In ceea ce priveste programele de salubrizare ale Capitalei, operatorii din toate sectoarele vor continua activitatile de stropit carosabilul (la primele ore ale diminetii, seara sau pe parcursul noptii, astfel incat sa nu fie influentat indicele de confort termic).

De asemenea, operatorii de salubritate vor evacua zilnic depozitele de deseuri necontrolate iar deseurile menajere de la unitatile de alimentatie vor fi evacuate zilnic sau ori de cate ori este necesar in cursul unei zile.

In acest sens, maine, 07 iulie,incepand cu ora 08.00, Primaria Municipiului Bucuresti demareaza o ampla actiune de salubrizare si igienizare a unor zone in care se depoziteaza frecvent deseuri de pe raza sectorului 5.

Se va interveni in zona strazii Bega, intersectie cu strada M-tii Carpati, urmand a se efectua operatiuni de strangere, colectare, evacuare si transport deseuri necontrolate si depozitarea lor la rampa ecologica; se va matura manual si mecanizat, se va spala carosabilul si trotuarele, inclusiv aleile dintre blocuri. Dupa operatiunile de salubrizare, in data de 8 iulie, se va efectua operatiunea de igienizarea de catre SC 3D Romania SA urmand a se aplica tratamente de deratizare. Vor interveni 6 autobasculante, 2 incarcatoare frontale, o autocisterna si o automaturatoare iar cantitatea de deseuri estimata a se ridica din aceasta zona este de aproximativ 200 de tone.

ApaNova continua sa asigure alimentarea cu apa potabila a celor 60 de cismele existente pe raza Municipiului Bucuresti, precum si a fantanilor arteziene aflate in operarea sa.

Cookies