20 de clădiri cu RISC SEISMIC din Bucureşti, în proces de reabilitare şi consolidare

de:
02 iul. 2018
21 Afișari
20 de clădiri cu RISC SEISMIC din Bucureşti, în proces de reabilitare şi consolidare

„Primăria Municipiului București prin Compania Municipală Consolidări a demarat, începând din luna noiembrie 2017, un amplu program de punere în siguranță, consolidare și reabilitare a clădirilor cu risc sesimic din Capitală. Un buget de 10 milioane de euro a fost alocat în acest an pentru acest domeniu prioritar și au fost înființate entități clare care să acționeze rapid și eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări”, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Primăriei Capitalei.

Două dintre cele 22 de clădiri au fost demolate „din motive de siguranță” avand toate avizele necesare, iar la celelelalte 20 lucrările se afla în diverse stadii de execuție. Concret, la 5 dintre clădiri (Blănari nr. 2-6-8-10 și Franceză nr. 30) lucrările de punere în siguranță au fost deja finalizate și a început consolidarea propriu-zisă , iar la alte 15 a fost demarată prima etapă a procesului de consolidare, adica punerea în siguranță.

Imobilele la care se lucreaza pentru consolidare și reabilitare sunt următoarele:
– Blănari nr. 2-6-8-10
– Franceză nr. 30
– Spătarului nr. 36
– Str. Baia de Fier nr. 5
– Str. Bărăției nr. 50
– Calea Moșilor nr. 215 E/195
– Str. Lipscani nr. 75
– Str. Mătăsari nr. 44
– Str. Mântuleasa nr. 11
– Calea Moșilor nr. 82
– Sfinților nr. 13
– Str. Sg. Năstase Pamfir nr. 24
– Calea Moșilor nr. 74
– Calea Moșilor nr. 84
– Calea Șerban Vodă nr. 107
– Str. Gladiolelor nr. 11
– Str. Biserica Enei nr. 14

Toate cele 20 de clădiri enumerate mai sus sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureștiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Acestea erau foarte degradate și prezentau un pericol public atât pentru cetățenii care locuiau în ele cât și pentru cei care tranzitau zona.

Familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările de punere în siguranță și consolidare au fost mutate în locuințele de necesitate deținute de Primăria Capitalei, în Piața Națiunile Unite, locuințe modernizate recent.

Administrația Municipală Clădiri cu Risc Seismic a ridicat în catalogul electronic SICAP un număr de 14 documentații pentru efectuarea de expertize tehnice și DALI.

Un număr de 18 imobile sunt în faza de reproiectare, având în vedere schimbările din normativele în construcții și legislația în domeniu și un număr de 5 imobile vor intra în pregătirea documentației de proiectare, la solicitarea locatarilor care s-au adresat AMCCRS.

În ședința de CGMB din data de 14 iunie, au fost transferate un număr de 8 imobile de la AFI către AMCCRS, pentru a se pregăti documentația în vederea consolidării acestora.

Cookies