ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

20.000 de mașini zac abandonate pe străzile din București

Autoritățile estimează că 20.000 de mașini zac abandonate pe străzile din București, transformând unele drumuri sau parcări în cimitire de autoturisme.

Cel puțin 20.000 de mașini zac abandonate pe străzile din București, oraș care este unul dintre cele mai aglomerate din lume din punct de vedere al traficului rutier.

Mașini abandonate ocupă astfel din locurile de parcare și așa puține de care dispune orașul, autoritățile locale luând în calcul creșterea taxei pentru locurile de parcare de reședință.

Totodată, informează Digi24, autoritățile fac demersuri pentru a elibera parcările de „rablele” abandonate de ani de zile. În categoria mașinilor de acest tip se încadrează cele care nu mai au proprietar și care sunt lăsate la voia întâmplării.

În ultimii 4 ani au fost identificate aproximativ 5.000 de mașini din București care erau abandonate și ocupau spațiul pentru parcare inutil. Acestea au fost ridicate și locul eliberat pentru mașinile care au proprietar și sunt folosite.

Mașini ridicate în Sectoarele 1 și 4

Campania de ridicare a mașinilor abandonate a pornit de la oamenii care s-au plâns autorităților de situație. Proprietarii primesc două înștiințări cu privire la mutarea mașinii din locul respectiv. Dacă nu sunt respectate, autoritățile vin să o ridice, conform sursei citate.

“Prin intermediul acelei aplicații poate fi înregistrată sesizarea și putem într-un timp foarte scurt să procedăm la ridicarea lor de pe domeniu public. După ce sunt ridicate, mașinile sunt duse într-un loc de depozitare de unde proprietarul le poate lua înapoi în schimbul unei taxe de 2.000 de lei”, a declarat Tudor Ionescu, șeful serviciului Protecția Mediului din cadrul Poliției locale sector 4.

Majoritatea primarilor de sector din București au cerut majorarea taxei de parcare de reședințăcu până la 600 de lei pe an.

Peste 100 de mașini abandonate din Sectorul 1 urmează să fie ridicate de pe domeniul public, conform unei dispoziții a primarului Clotilde Armand.

Săptămâna trecută, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat că mai multe parcări publice din Sectorul 4 intră în sistem de tarifare, dar și faptul că locuitorii care au abandonat mașinile au timp 48 de ore să le mute, altfel vor fi ridicate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button