LA MINE-N CARTIER

20.000 de lei amendă la Carrefour Băneasa pentru vânzarea de brânză expirată şi peşte insalubru

„În urma controalelor comune efectuate la hipermarketul Carrefour din nordul Capitalei au fost confiscate 45 de kilograme de peşte care nu respectau normele sanitar-veterinare de comercializare, hipermarketul fiind amendat cu 20.000 de lei”, a declarat pentru Agerpres, Radu Roatiş preşedintele ANSVSA.

La data de 21.04.2011 ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, Sector 1 Politie, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare, Secţia Bucureşti, inspectori din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului şi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti, au organizat şi efectuat o actiune la complexul comercial din sectorul 1, in scopul verificarii realităţii şi legalităţii actelor de comerţ, a calităţii şi conformităţii produselor oferite spre vânzare, a organizării evidenţei contabile şi de gestiune.

Au fost verificate patru raioane din cadrul complexului, in care se comercializau produse specifice sarbatorii de Pasti, respectiv, carne, ouă, patiserie, legume – fructe, peste, precum si departamentul de evidenta contabila. La raionul patiserie s-a constatat existenta la vanzare a cantităţii de 10 kg.de brânza, produs expirat din punct de vedere al valabilitatii. S-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 1000 lei. La raionul de peste a fost identificata cantitatea de 45,85 kg., in valoare de 590 lei care era depozitată în condiţii neigienice, motiv pentru care întreaga cantitate a fost retrasa de la comercializare si a fost aplicata o sanctiune in valoare de 2000 lei.

Pentru marfurile existente la raioanele verificate nu au putut fi prezentate facturile de provenienta , acestea fiind centralizate la un alt sediu al societatii, neexistand posibilitatea stabilirii cu certitudine a stocurilor de mărfuri pe timpul zilei..Au fost efectuate recantariri ale produselor preambalate, ocazie cu care au fost constatate atat minusuri cat si plusuri asupra cantitatii de produs preambalat. Gestiunea era ţinuta global valoric si pe produs, iar intre depozitele de marfuri si raioanele de vânzare nu erau intocmite documente de transfer.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate au fost ridicate documente de evidenţă financiar – contabilă, de provenienţă a mărfurilor comercializate, precum şi situaţia stocurilor de marfă, cercetarile fiind continuate pentru a se stabili respectarea prevederilor legii evaziunii fiscale, legii contabilitatii, precum şi a legii privind drepturile de autor si conexe.

De altfel, inspectorii desfăşoară o serie de controale în unităţile din industria agroalimentară din Bucureşti. În perioada 8 – 14 aprilie 2011 au fost efectuate 2.503 de activităţi de control, iar cuantumul amenzilor a totalizat 18.600 lei. Controlul unităţilor a vizat, în principal, aspecte privind condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor, calitatea spaţiilor în care sunt manipulate sau prelucrate produsele alimentare, precum şi spaţiile unde sunt depozitate materiile prime şi produsele finite.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button