2 tone de carne, confiscate de poliţişti. Carnea ajungea în shaormeriile din Capitală

de:
16 ian. 2014
1 afișări
2 tone de carne, confiscate de poliţişti. Carnea ajungea în shaormeriile din Capitală

Poliţiştii bucureşteni au confiscat, joi dimineaţă, 2 tone de carne, dintr-un depozit din Sectorul 6, situat în zona fostei întreprinderi Apaca. Carnea, ţinută în condiţii improprii, era procesată şi ajungea apoi ajungea în shaormerii, în restaurante şi în magazinele mici din Bucureşti, informează România TV.

Patronul, un cetăţean de origine libaneză, cumpăra carnea din diferite locuri din ţară, o procesa şi o vindea apoi fie la shaormerii, fie la restuarante sau la micile magazine din Capitală. El a ajuns acum să fie cercetat penal.

Când au ajuns în depozit, oamenii legii au descoperit că patronul nu avea acte pentru cele 2 tone de carne din depozit, astfel că procesarea şi vânzarea se făceau ilegal, fără a se plăti taxele şi impozitele către stat. Mai mult, pentru că patronul nu avea acte de provenienţă şi nu a putut să demonstreze cât de veche era carnea ţinută în condiţii improprii, fără a se respecta normele sanitar-veterinare, poliţiştii i-au chemat şi pe inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a face verificări.

„Urmare activităților specifice Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6, pe raza de competență, în data de 16.01.2014, inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, au procedat la verificarea unei unități care desfășura activități de recepționare, depozitare, tranșare, ambalare și comercializare carne pasăre, din sectorul 6 al Capitalei, constatându-se următoarele:

— unitatea funcționează fără a deține autorizație/înregistrare sanitară veterinară pentru activitatea desfășurată;

— a fost identificată cantitatea 1901,8 kg carne pasăre (carcasă și piese tranșate), precum și 56 kg oase rezultate din tranșare;

Carnea de pasăre identificată în unitate era însoțită de documente care atestă calitatea, salubritatea și conformitatea acesteia, neprezentând modificări organoleptice — dispunându-se măsura reținerii oficiale, până la finalizarea anchetei.

Cantitatea de oase rezultate din tranșare, a fost confiscată și dirijată către o unitate de neutralizare.

Totodată, s-a dispus interzicerea activității de recepționare, depozitare și valorificare a produselor alimentare de origine animală, unitatea fiind sancționată contravențional, conform H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare — Art. 4, lit. a, pct. 8 — valoare 3.000 lei)”, anunţă DSVSA, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Cookies